" طاغوت "
طاغوت به طور عام شامل هر معبودی به غیر از الله متعال می شود در حالیکه راضی باشد به عبادتش در غیر از اطاعت الله و رسول الله - علیه الصلاة و السلام – پس او طاغوت است .
" انواع طاغوت "
طاغوت ها بسیارند و چهار راس دارند :
1-شیطان : دعوت می کند به سوی عبادت غیر الله ( سوره ی یس آیه 60 )
چرا باید انسان مرتد کشته شود ؟
هرکس که قبلا مسلمان باشد و سپس از دين اسلام خارج گردد، حاکم اسلامي از او مي خواهد که توبه نمايد و به اسلام بازگردد، اگر توبه نمود بخشيده مي شود ولي اگر باز حاضر نشد و توبه نکرد، بعنوان حد ارتداد کشته خواهد شد؛ چنانکه پيامبر صلي الله عليه وسلم فرمودند:
«من بدل دينه فاقتلوه»(بخاري)
يکي از نعمتهاي الله تعالي بر مومنان اين است؛ که بعد از ايمان آوردن انسانها، آنها را به حال خود رها نمي کند، بلکه با قرار دادن قواعدي در...
" ارتداد , اقسام و احکام آن "
رده: در لغت به معنای رجوع و بازگشت است خداوند می فرماید:
﴿وَلاَ تَرْتَدُّوا عَلَى أَدْبَارِكُمْ﴾ (مائده / 21)
« و به [عقیدة] پیشینیان برنگرد »
و در اصطلاح فقهی: کافر شدن پس از مسلمان شدن است، خداوند می فرماید:
" زندیق "
زندیق به کسی گفته می شود که نفاقش از نوع نفاق اعتقادی است اما آن را آشکار می کند و دیگران را به آن فرا می خواند و مردم از وضعیت اعتقادی او مطلع و آگاه هستند ولی هر گاه بر او اقامه ی حجت می شود و از او می خواهند توبه کند فورا کفر خود را انکار و نفی می کند .
زندیق از نظر ریشه ای و لغوی :
اسمی است فارسی که استعمال آن در زبان عربی رواج پیدا کرده است و به معنای " زنده کرد " بوده است و بر کسانی اطلاق می شد که فقط به همین حیات دنیایی اعتقاد داشتند و به جهان آخرت , غیبیات و به امور روحی اصلا اعتقاد...
نفاق عملی
نفاق عملی این است که شخص یکی از اعمال منافقین را انجام دهد، در حالی که ایمان در قلبش وجود دارد، این نوع نفاق انسان را از دایرة اسلام خارج نمی کند اما وسیله ای است برای خروج از دین اسلام، و کسی که این نوع نفاق را دارد ایمان و نفاق همزمان در قلبش وجود دارد و اگر این نفاق اصغر ادامه یابد به سبب آن در زمرة منافقان خالص در می آید، پیامبر -صلي الله عليه وسلم- می فرماید:
«أربع من کن فيه کان منافقاً خالصاً، و من کانت فيه خصلة منهن کانت فيه خصلة من النفاق، حتی يدعها، إذا أو تمن خان، و إذا حدث کذب، وإذا عاهد غدر، وإذا خاصم فجر»
نفاق اعتقادی شش نوع است و در صورتی که یک فرد آنها را دارا باشد از اهل اسفل جهنم است.
انواع نفاق اعتقادی
1- تکذیب رسول علیه الصلاة و السلام
سوره ی منافقون آیه 1
إِذَا جَاءَكَ الْمُنَافِقُونَ قَالُوا نَشْهَدُ إِنَّكَ لَرَسُولُ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ يَعْلَمُ إِنَّكَ لَرَسُولُهُ وَاللَّهُ يَشْهَدُ إِنَّ الْمُنَافِقِينَ لَكَاذِبُون...
" نفاق و انواع آن "
تعریف نفاق
نفاق در لغت مصدر «نافق» است «نافق، ینافق، نفاقاً و منافقة» از کلمة «نافقاء» گرفته شده که یکی از سوراخهای لایة یربوع (حیوانی مانند موش) است , که اگر در یکی از سوراخها دنبالش کنند از سوراخ دیگر فرار می کند .
و در اصطلاح شرع، این است که فردی به ظاهر مسلمان شود اما در دل کافر و مشرک باشد. به عبارتی دیگر نفاق پوشاندن و مخفی کردن کفر و ظاهر کردن ایمان است . خداوند منافقین را بدتر از کافران شمرده و می فرماید :
اسباب علاج حسادت
اول این که حسود بداند که این نعمت، فضل و لطف و عنایت خداوند است، خداوند متعال می فرماید: « أَمْ یَحْسُدُونَ النَّاسَ عَلَی مَا آَتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ 54 نساء » «آیا به مردم به خاطر آنچه خداوند از فضل خویش به آن ها داده حسادت می ورزند.»
خداوند است که انواع نعمت ها و خوبی ها را به افراد ارزانی دارد، حسادت به معنای ناراضی بودن از تقدیر الهی است، هر گاه مؤمن این را بداند از این سرشت و خوی باز می آید.
4- کفر ابا و استکبار
این نوع کفر هم ردیف عناد است ولی دلیل عنادش استکبار یا غرور است . یعنی شخص به دلیل غرورش آیات الهی را قبول نمی کند و انکار می کند و خود را شایسته این نمی داند که تحت فرامین الله باشد به دلیل بزرگ بینی خود و برتر بینی خود نسبت به فرامین الهی .
مانند کفر شیطان ، چون خداوند می فرماید : ( إِلاَّ إِبْلِیسَ أَبَی وَاسْتَکْبَرَ وَکَانَ مِنَ الْکَافِرِینَ )
آیه 34/ البقره
" تعریف کفر , انواع آن و تفاوت بین آنها "
کفر در لغت به معنای پوشش ومانع است، و در شرع، به معنای ضد ایمان یا نقض کننده ی ایمان است. کفر : ایمان نداشتن به الله و رسول اوست. صرف نظر از اینکه این کفر همراه با تکذیب باشد یا بدون تکذیب، بلکه به مجرد شک و گمان، یا روی گردانی، یا حسد و خود پسندی، یا پیروی کردن از هوا و هوسی که مانع تبعیت از دین خدا شود، کافر می شود : اگرچه کفر تکذیب کننده بزرگتر است. همچنین کسی که از روی حسادت دین الله را انکار و او را تکذیب می کند، و در حالی که به حقانیت پیامبران یقین دارد، حکم کافر تکذیب کننده را دارد .
" انواع کفر "
قاعده هفتم ( آخرین قاعده )
قاعدهی هفتم عبارت است از اینکه چگونه با این اسماء جلیل و صفات کریم، الله عزوجل را عبادت کنیم؟ و چگونه به مقتضای آن عمل کرده و خود را به واجبات آن ملزم کنیم؟ و چگونه در معانی جلیلی که متضمن آنهاست و حقیقتهای بزرگی که در آنها نهفته است، توقف کنیم؟
بدون شک این همان مقصود میباشد، بنابراین، به عنوان مثال اسم «الرزاق» و معانی و مقتضاتی را که در بر دارد در نظر بگیر؛ اگر قلوب اطمینان حاصل کنند که رزق و روزی به دست علام الغیوب است، همانطور که الله عزوجل میفرماید: وَمَا مِن دَآبَّةٖ فِي ٱلۡأَرۡضِ إِلَّا عَلَى ٱللَّهِ رِزۡقُهَا وَيَعۡلَمُ مُسۡتَقَرَّهَا وَمُسۡتَو...
قاعده سوم
برخی از اسماء الله عزوجل جز با ذکر مقابل آن بر او جل جلاله اطلاق نمیگردد، چرا که اگر اینگونه اسامی بدون ذکر اسم مقابل آن بر الله عزوجل اطلاق گردد، گمان نقص در حق الله متعال میشود. این دسته اسامی عبارتند از: المعطي المانع، الضار النافع، القابض الباسط، المعز المذل، الخافض الرافع.
بنابراین بر الله عزوجل اسم المانع، الضار، القابض، المذل، الخافض، هر یک به تنهایی اطلاق نمیگردد بلکه حتماً بایستی با اسم مقابل آن یکجا به کار رود.
برای فهم این قاعده دانستن زبان عربی ضروری است اما همین قدر را باید...
قاعده دوم
اسماء الله عزوجل منحصر در 99 اسم مذکور در حدیث ابوهریره رضی الله عنه نمی باشند، بلکه اسماء دیگری وجود دارد که هیچ فرشته ی مقرب و هیچ پیامبر فرستاده شده ای آنها را نمی داند، لذا جز الله عزوجل، کسی آن اسمها را نمی داند و دلیل این مطلب حدیث عبدالله بن مسعود رضی الله عنه است که رسول الله فرمودند:
«مَا أَصَابَ أَحَدًا قَطُّ هَمٌّ وَلَا حَزَنٌ، فَقَالَ: اللَّهُمَّ إِنِّي عَبْدُكَ، ابْنُ عَبْدِكَ، ابْنُ أَمَتِكَ، نَاصِيَتِي بِيَدِكَ، مَاضٍ فِيَّ حُكْمُكَ، عَدْلٌ فِيَّ قَضَاؤُكَ، أَسْأَلُكَ بِكُلِّ اسْمٍ هُوَ لَكَ سَمَّيْتَ بِهِ نَفْسَكَ، أَوْ عَلَّمْتَهُ...
توحید اسماء و صفات
این نوع توحید عبارت است از یگانه شمردن الله عزوجل در اسماء و صفاتش، بدین گونه که بنده به آنچه که الله عزوجل از اسامی و صفات برای خود در کتابش یا اینکه فرستادهاش برای او ثابت کرده، بر وجهی که مقصود الله و رسولش میباشد و بر وجهی که لایق و شایستهی الله عزوجل است، بدون ثابت کردن مثل و مانندی برای الله عزوجل در اسماء و صفاتش، ایمان بیاورد؛ چرا که ثابت کردن مثل و مانند برای الله عزوجل شرک به او می باشد .
این توحید دارای دو بخش اصلی است :
الف) اثبات...
" انواع سه گانه توحید "
1-توحید ربوبیت
2-توحید الوهیت
3-توحید اسماء و صفات
توحید ربوبیت
عبارت...