صحفه 1 از 1   
انواع سنت ها

2017/Jun/Sun


2321
نماز سنت صبح

الاعتصام

" نماز سنت صبح " 1- کوتاه و مختصر بودن، از حضرت عایشه رضی الله عنه روایت است که فرمود: « پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم میان اذان و اقامه نماز صبح دو رکعت کوتاه و مختصر می‌خواندند» متفق علیه. آنچه در آن دو رکعت خوانده می‌شود: پیامبر ضلی الله علیه و آله وسلم در دو رکعت اولی ﴿قُولُوٓاْ ءَامَنَّا بِٱللَّهِ وَمَآ أُنزِلَ إِلَيۡنَا...﴾ [البقرة: 136].
" نماز وتر و سنت های آن " 1- کسی که سه رکعت وتر خواند سنت است که در رکعت اول بعد از فاتحه، سوره ﴿سَبِّحِ ٱسۡمَ رَبِّكَ ٱلۡأَعۡلَى﴾ ، و در ركعت دوم سوره ﴿قُلۡ يَٰٓأَيُّهَا ٱلۡكَٰفِرُونَ﴾ و در رکعت سوم ﴿قُلۡ هُوَ ٱللَّهُ أَحَدٌ﴾ را بخواند. چنانکه در سنن أبو داود و ترمذی و ابن ماجه روایت شده است.
سنت های نماز شب (قیام) 1- بهترین تعداد نماز شب اینست که یازده رکعت یا سیزده رکعت باشد، همراه با طولانی نمودن قیام، به دلیل احادیثی که در صحیح البخاری روایت شده است . 2- سنت است هنگامی که از خواب برای نماز شب بر می‌خیزد مسواک بزند و آیات آخر سوره آل عمران را تا آخر سوره بخواند یعنی از : ﴿إِنَّ فِي خَلۡقِ ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلۡأَرۡضِ وَٱخۡتِلَٰفِ ٱلَّيۡلِ وَٱلنَّهَارِ لَأٓيَٰتٖ لِّأُوْلِي ٱلۡأَلۡبَٰبِ ١٩٠﴾ [آل‌عمران: 190]. تا آخر سوره بخواند.
" سنت نمازهاي نافله در شبانه‌ روز " 1- سنتهای راتبه : رسول الله علیه الصلاة و السلام می‌فرماید: «هر بنده مسلمانی که غیر از نمازهای فرض، دوازده رکعت در شبانه‌ روز نماز بخواند خداوند برایش در بهشت خانه‌ ای می‌سازد، یا در بهشت برایش خانه‌ ای ساخته می‌شود». (رواه مسلم). دوازده رکعت بدین قرار است: 4 رکعت قبل از نماز ظهر و 2 رکعت بعد از نماز ظهر، 22 رکعت بعد از نماز مغرب، و 2 رکعت بعد از نماز عشاء و 2 رکعت قبل از نماز صبح.
بسوي ستره نماز خواندن رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم فرموده است: «هر گاه یکی از شما نماز گزارد پس بسوی ستره نماز بگزارد، و به آن نزدیک شود و هرگز نگذارد که کسی میان وی و ستره‌اش عبور کند». (رواه أبوداود وابن ماجه). این حدیث نص عام است بر سنت بودن ستره هنگام نماز، خواه در مسجد باشد یا در خانه، و در این مسئله مردان و زنان یکسان هستند. برخی نمازگزاران خودشان را از این سنت محروم نموده‌‌اند، و بسوی ستره نماز نمی‌خوانند. این سنت در شبانه‌روز چندین بار تکرار می‌گردد، در نمازهای رواتب، نماز ضحی، تحیه مسجد، نماز وتر .... همچنین زنان هنگامی که نماز فرض را در خانه ادا می‌کند. اما هنگام نماز جماعت لزومی نیست زیرا که امام جماعت ستره مقتدی می‌باشد.
سنت‌هاي اذان چنانچه امام ابن قیم در کتاب زاد المعاد ذکر نموده است مجموعه پنج تا هستند: 1-    شنونده اذان مانند مؤذن بگوید، مگر در «حَيَّ عَلَى الصَّلاةِ، وَحَيَّ عَلَى الفَلاَحِ»، که باید بگوید: «لاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ إلاَّ بِاللهِ». (رواه البخاری ومسلم). نتیجه این سنت این است که: بهشت برین برایت حاصل می‌شود. چنانکه در حدیث صحیح مسلم آمده است. 2-    شنونده اذان (بعد از ختم آن) بگوید: «وَأَنَا أَشْهَدُ أَنْ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيْكَ لَهُ، وَأَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَرَسُوْلُهُ، رَضِيْتُ بِاللهِ رَباًّ، وَبِمُحَمَّدٍ رَسُوْلاً، وَبِالإِسْلاَمِ دِيْناً». «و من نیز گواهی...
" سنت‌هاي وارد و خارج شدن از منزل " 1- ذکر و یاد الله متعال هنگام وارد شدن به منزل بدلیل حدیث پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم: «هر گاه شخصی به منزلش وارد شد پس الله را یاد کرد هنگام وارد شدنش و وقت غذا خوردنش شیطان می‌گوید: اینجا نه جای ماندن است و نه غذای شب». 2-    دعای ورود به منزل، بدلیل حدیث پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم: «اللهم إنِّي أسألکَ خيرَ الـمولجِ وخيرَ المخرج، بِسْمِ اللهِ وَلَجْنَا، وَبِسْمِ اللهِ خَرَجْنَا، وَعَلَى رَبِّنَا تَوَكَّلْنَا...». «الهی، من از تو خوبی و خیر وارد شدن و بیرون رفتن مسئلت دارم. با نام الله وارد شدیم، و با نام الله بیرون رفتیم، و بر پروردگارمان توکل نمودیم».
انواع سنت ها

2016/Nov/Sat


1436
" سنت‌هاي لباس "
سنت‌هاي کفش پوشيدن پیامبر می‌فرماید: «هنگامی که یکی از شما کفش (دمپایی) پوشید از سمت راست بپوشد، و هر گاه خواست بیرون کند از سمت چپ بیرون کند، و هر دو را با هم بپوشد یا هر دو با هم بیرون آورد». (رواه مسلم). این سنت چندین بار در زندگی روزمره مسلمان تکرار می‌گردد، زیرا که برای آمد و رفت به مسجد می‌پوشد، همچنین برای رفتن به دستشویی، برای رفتن بیرون از منزل و دستشویی، برای بیرون رفتن از منزل و محل کار .... و هر بار که با نیت بدست آوردن ثواب و عمل به این سنت این چنین انجام دهد پاداش بزرگی بدست آورده است.  
انواع سنت ها

2016/Nov/Sat


1519
سنت مسواک

الاعتصام

" مسواک " اوقات بسیاری است که فرد مسلمان در شبانه روز مسواک می‌زند. رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: «اگر بر امتم دشوار نمی‌شد، هر آینه آنها را به مسواک‌زدن هنگام هر نماز امر می‌کردم». (بخاری و مسلم). در شبانه‌روز بیش از (20) بار فرد مسلمان مسواک می‌زند. برای نماز پنجگانه، نمازهای سنت رواتب، نماز ضحى، نماز وتر، هنگام واردشدن به منزل. زیرا که رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم هنگامی که به منزل وارد می‌شدند مسواک می‌زدند چنانکه حضرت عایشه رضی الله عنها بیان نموده و حدیث در صحیح مسلم آمده است. پس ای مسلمان، هر بار که وارد منزل شدی مسواک بزن، تا اینکه سنت را انجام داده باشی، و همچنین هنگام تلاوت قرآن کریم و هنگامی که بوی دهانت بد باشد، و وقت ب...
انواع سنت ها

2016/Nov/Sat


1469
سنتهاي وضو

الاعتصام

" سنتهاي وضو " 1- بسم‌الله گفتن. 2- شستن دو کف دست 3 مرتبه در آغاز وضو. 3- آب در دهان و بيني کردن قبل از شستن صورت. 4- با دست چپ بيني را پاک نمودن . 5- دهان و بيني را خوب تمييز نمودن، و مبالغت نمودن در آن براي کسي که روزه‌دار نباشد. بدليل حديث: «در مضمضه (آب در دهان) و استنشاق (آب در بيني) مبالغه کن، بجز در صورتي که روزه‌دار باشي ...». (أخرجه الأربعة). 6- با يک کف دست مضمضه و استنشاق نمودن، بطوري که ميان آنها فاصله‌اي ن...
" سنتهاي ورود و خروج از تواليت (دستشوئي) "
" سنتهاي قبل از خواب " 1- گفتن : «بِاسْمِكَ اللَّهُمَّ أَمُوْتُ وَأَحْيَا». «اي خدايا، با نام تو مي‌ميرم و زنده مي‌شوم». (رواه البخاري). 2- در دو کف دستش ﴿قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ﴾ و ﴿قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ﴾ و ﴿قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ﴾ مي‌خواند، سپس در آن مي‌دمد، و به تمام بدنش مي‌کشد، از سر و صورتش آغاز نمايد و اين کار را سه بار تکرار کند. (رواه البخاري).
" سنتهاي رفتن به مسجد " 1- زود رفتن به مسجد پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم می فرماید: «اگر مردم می‌دانستند پاسخ به اذان و نشستن در صف اول چه پاداشی دارد، آنگاه برایشان بدون قرعه‌اندازی حاصل نمی‌شد. هرآینه قرعه‌‌کشی می‌کردند. و اگر می‌دانستند زود رفتن به مسجد چه پاداشی دارد هرآینه برای بدست آوردنش قرعه‌کشی می‌کردند، و اگر می‌دانستند در نماز عشاء و صبح چه پاداشی نهفته است هرآینه با چهار دست و پا می‌آمدند». (متفق علیه). 2- خواندن دعای رفتن به مسجد