(سوال) آیا آیه ی ( و ان یکاد الذین کفروا ) برای دفع چشم بد موثراست؟
(جواب) این آیه در سوره القلم آیه 51 است که می فرماید:
« وَإِن یَکَادُ الَّذِینَ کَفَرُوا لَیُزْلِقُونَکَ بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّکْرَ وَیَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ»
یعنی: نزدیک است کافران هنگامی که آیات قرآن را میشنوند با چشمزخم خود تو را از بین ببرند، و میگویند: «او دیوانه است!»
تفاوت کارهای تشریعی پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ و آنچه از روی عادت انجام میدهند(سوال)
(جواب) اصل در سخنان پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ این است که گفتههای ایشان از روی تشریع است، زیرا وی از سوی پروردگارش مسئولیت تبلیغ و هدایت مردم و بیان [دین] را داشته است، چنانکه خداوند متعال میفرماید:
﴿وَأَنْزَلْنَا إِلَيْكَ الذِّكْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَيْهِمْ﴾ [نحل: ۴۴]
(...
(سوال) بعضی از مردم می گویند پیامبر (ص) از نور است و برای اثبات حرف خود به سوره ي مومنون اشاره می کنند آنجا که قوم نوح (ع) به حضرت نوح (ع) گفتند : "تو بشري مثل ما هستي" اين مردم مي گويند نگاه کن قوم نوح به خاطر این حرفشان کافر شدند پس تو هم نگو که پیامبر از نور نیست خدای ناکرده تو کافر نشوی ! لطفا توضیح دهید .
(جواب) متاسفانه باز هم تفسیر و برداشت های غلط ما از قران .
دقت کنید قوم نوح به سبب اين گفته که :" نوح جز بشرى همچون ما نيست " کافر نشدند! بلکه آنها به سبب تکذيب نوح عليه السلام کافر شدند زيرا آنها گمان مي کردند که مي بايست پيامبري که از سوي خدا مي آيد از جنس ملائکه باشد تا باور کنند که او از طرف خدا آمده است لذا آنها مي گفتند که نوح عليه السلام ملائکه نيست پس چون جزو ملائکه نيست لذا پيامبر هم نيست و او را در رسالتش تکذيب کردند و به...
(سوال) آیا جهاد بر زنان هم فرض هست؟
(جواب) جهاد دو حالت دارد
1 – فرض کفائی 2- فرض عین
1- فرض کفائی: جهاد زمانی فرض کفائی می باشد که خلیفه مسلمانان برای حمله بر سرزمین های کفار نیرو بفرستد، بجز گروهی که به جهاد سوق داده می شوند، چنین جهاد بر سائرین فرض کفائی است.
(سوال) حکم اهدای صدقه به اموات
(جواب) میت در چند صورت از اعمال نیک دیگران بهرهمند می شود که عبارتند از:
1- دعای مسلمان در حق میت بشرط اینکه، شرایط قبولیت دعا فراهم شود. خداوند می فرماید:
«وَالَّذِینَ جَاءُوا مِنْ بَعْدِهِمْ یَقُولُونَ رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا وَلإِخْوَانِنَا الَّذِینَ سَبَقُونَا بِالإِیمَانِ وَلاَ تَجْعَلْ فِی قُلُوبِنَا غِلاً لِلَّذِینَ آمَنُوا رَبَّنَا إِنَّکَ رَءُوفٌ رَحِیمٌ»الحشر: 10....
(سوال) برخی از بدعتها و خرافات اهل تصوف از دیدگاه قرآن و سنت
(جواب) خوشبختانه امروزه بدعتها و خرافات اهل تصوف بر همگان مشخص شده، و این همه بعلت مطالعه آثار و کتب بزرگان صوفی است که باعث شده است مومنان و خصوصا جوانان مسلمان از این فرقه منحرف دست بکشند و آنرا عین خرافات بدانند والحمدلله
برای اینکه خدمت شما و سایر دوستان نمونه هایی از آثار تصوف که در کتب آنها نقل شده است و این برادر گمان نکند که بدون مطالعه بزرگان تصوف ادعایی می شود،توجه شما را به نمونه هایی اندک از کفریات و خرافات اهل تصوف جلب می کنیم:
(سوال) آیا انسان در قیامت بستگان خود را می شناسد؟ زن وشوهر همدیگر رامیابند؟
(جواب) چنانکه افرادی که در دنیا با هم زندگی می کردند و در قیامت بهشتی شوند در اینصورت میتوانند بستگان خود را در صورت تمایل بیابند. چرا که خداوند متعال در قران میفرماید:
"وَلَکُمْ فِیهَا مَا تَشْتَهِی أَنْفُسُکُمْ وَلَکُمْ فِیهَا مَا تَدَّعُون" (فصلت/31)
« و برای شما است در انجا آنچه که نفسهایتان میل کند و برای شماست انجا آنچه درخواست کنید »
(سوال) قبیله ی «بنی تمیم» چه قبیله ای است که پیامبر صلی الله علیه وسلم آنها را ستوده است؟
(جواب) قبیله ی «بنی تمیم» یکی از قبایل عرب ساکن جزیرةالعرب هستند که از قدیم الایام در آنجا ساکن بودند، آنها قبل از اسلام در نجد وحجاز وجنوب عراق و حتی اهواز بسر می بردند، و همکنون نیز در کشور عربستان این قبیله وجود دارند. همچنین در عراق و کویت و قطر وامارات و یمن و بحرین نیز وجود دارند، که بسیاری از آنها در هنگام فتوحات اسلامی به خارج از جزیرةالعرب منتقل شدند.
در میان آنها افراد و شخصیتهای بارزی وجود داشته است همانند شیخ محمد بن عبدالوهاب، و افراد زیادی از این قبیله جزو اصحاب رسول خدا صلی الله علیه...
(سوال) پیامبر در حدیثی می فرماید که: «هرگاه دو نفر با هم بجنگند، قاتل و مقتول در جهنم است..» پس وضعیت اصحاب جمل و صفین چه خواهد شد؟
(جواب) اهل سنت و جماعت در مورد مشاجرات مابین اصحاب رسول خدا صلی الله علیه وسلم که در زمان خلافت علی رضی الله عنه اتفاق افتاد چنین نظر دارد:
آنها سبقت گیرندگان در اسلام و پرچم هدایت و چراغ تاریکی هستند و ایشان کسانی هستند که در راه خدا به بهترین شیوه جهاد نمودند و از آزمایش به بهترین شیوه در حمایت و پشتیبانی از کیان اسلام در آمدند تا آنجا که خداوند بر دست آنها در زمین دین را ثابت و استوار گرداند. پس کسی که از مقام و منزلت آنها بکاهد یا به آنها دشنام دهد یا به یکی از آنها دشنام دهد او از بدترین مخلوقات است زیرا عمل او تجاوز و دست درازی ب...
(سوال) اگر ساختن ضریح و کنبد برای قبور حرام است، پس چرا عمر ابن خطاب بعد از فتح فلسطین قبر ابراهیم علیه السلام را خراب نکرد؟ و چرا او بر قبر پیامبر صلی الله علیه وسلم گنبد ساخت؟
(جواب) در اسلام ساختن بنا و بارگاه و هر نوع ساختمانی بر روی قبور با هر نامی که باشد حرام است و تحریم شده است:
پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمودند: « لَعْنَةُ اللَّهِ عَلَی الْیَهُودِ وَالنَّصَارَی اتَّخَذُوا قُبُورَ أَنْبِیَائِهِمْ مَسَاجِدَ » بخاری و مسلم.
یعنی :« لعنت خدا بر یهود و نصاری باد که بر روی ق...
(سوال) کسانی که پیامبر در مورد بروز فتنه از سرزمین نجد سخن گفت چه کسانی هستند؟ صوفی ها و شیعیان می گویند منظور محمد بن عبدالوهاب و پیروانش هست زیرا آنها از سرزمین نجد بودند !
(جواب) اولا در بین فرقه های اسلامی، فرقه یا مذهبی بنام وهابیت که دارای رسم و نشان خاصی باشند وجود ندارد، و این لفظ وهابیت توسط شیعه و صوفیان بر علیه مخالفین خودشان بکار می برند، زیرا در مذهب شیعه و صوفیه خرافات قبرپرستی و مدد خواستن از اولیاء الله و از این قبیل شرکیات و نیز اعمال خرافی مضحک بسیار دیده می شود، حال اگر کسی این اعمال آنها را مردود بداند، آنها نیز بلافاصله بجای آنکه پاسخی علمی بدهند وی را متهم به وهابی بودن می کنند!! وگرنه تابحال کسی در دنیای قدیم و جدید ادعا نکرده که وهابی باشد و کسی خود را به وهابی بودن منتسب نکرده است.
(سوال) مگر ورود مشرکین به مکه و مدینه حرام نیست، پس چرا ابولؤلؤ مجوسی در مدینه بود؟ ماجرای شهادت عمر ابن خطاب رضی الله عنه
(جواب) پیامبر صلی الله علیه وسلم چنین امری را کرده اند ولی باید متوجه باشیم که این حکم مشمول مشرکانی می شد که بصورت آزاد زندگی می کردند و شامل اشخاصی مانند ابولؤلؤ نمی شد، زیرا ابولؤلؤ برده و مملوک یکی از اصحاب (مغیره بن شعبه) بود، و این حکم مشمول بردگان نمی شد، و مسلمانان در آنزمان کنیزان و بردگانی را که در جنگ با مجوسیان اسیر شده بودند را تحت ملکیت داشتند، و برده و کنیز در حکم خدمتکار ارباب خود بود که کارهای خانه را انجام می دادند.
«با این وجود حتی عمر رضی الله عنه با حضور اسیران و بردگان بیگانه نیز در...
(سوال) مگر قرآن نمی فرماید زن خوب برای مرد خوب، پس چرا زنان لوط و نوح بد بودند؟
(جواب) ظاهرا مراد از آن آیه را نادرست برداشت کرده اید، زیرا آن آیه که فرموده: «الْخَبِیثَاتُ لِلْخَبِیثِینَ وَالْخَبِیثُونَ لِلْخَبِیثَاتِ وَالطَّیِّبَاتُ لِلطَّیِّبِینَ وَالطَّیِّبُونَ لِلطَّیِّبَاتِ أُوْلَئِکَ مُبَرَّؤُونَ مِمَّا یَقُولُونَ لَهُم مَّغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ کَرِیمٌ» (نور 26).
یعنی: زنان ناپاک از آن مردان ناپاکند، و مردان ناپاک نیز به زنان ناپاک تعلّق دارند؛ و زنان پاک از آن مردان پاک، و مردان پاک از آن زنان پاکند! اینان از نسبتهای ناروایی که (ناپاکان) به آنان میدهند مبرّا هستند؛ و برای آنان آمرزش (ال...
(سوال) آیا صحیح است که هر حافظ قرآن ده نفر جهنمی را به بهشت می برد؟
(جواب) بیهقی در "شعب الایمان" از جابر بن عبدالله رضی الله عنه روایت کرده که پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: «لحامل القرآن إذا عمل به فأحل حلاله و حرم حرامه یشفع فی عشرة من أهل بیته یوم القیامة کلهم قد وجبت له النار».
یعنی: «حافظ قرآن اگر به آن عمل کند و به حلالش عمل کرده و از حرامش دوری نماید، در روز قیامت برای ده نفر از اهل بیتش که مستحق آتش جهنم شده اند، شفاعت می کند (تا از جهنم خلاص شوند)».
ولی این حدیث صحیح نیست، چنانکه علامه البانی رحمه الله در...
(سوال) مراد از اینکه پیامبر برای عالمیان رحمت است، تا چه حد و مفهومی گسترش دارد؟
(جواب) الله متعال درباره پیامبرش صلی الله علیه وسلم می فرماید: « وَمَا أَرْسَلْنَاکَ إِلَّا رَحْمَةً لِّلْعَالَمِینَ» (انبیاء 107). یعنی: ما تو را جز برای رحمت جهانیان نفرستادیم.
قابل توجه است که آیه نفرموده: « رَحْمَةً لِّلْمخلوقین» و مخلوقین از عالمین عامتر و شمولیت بیشتری دارد.
لذا مفسرین آنرا به آن گستردگی که سوال کننده بسط داده برنشمرده اند، بعضی از اهل علم فرمودند : مراد از رحمت بودن پیامبر صلی ال...