مسلمان صادق و راستگو کسی است که در خلوص دین و طهارت شریعت از هر گونه دخیل و ناخالصی کمال تلاشش را به کار گیرد و بر آن حریص باشد.
الله تعالی بر ما منت نهاده و این دین کامل را در اختیارمان قرار داده است و از اهل علم، عهد و پیمان گرفته است که شریعت اسلامی را تمام و کمال به مردم ابلاغ کنند و چیزی از آن را کتمان نکنند. الله تعالی بسیاری از کسانی را که به آنان کتاب آسمانی داده شده بود اما آنان در کتابشان تغییر و تحریف ایجاد کردند، نکوهش کرده و با بدنامی یاد می کند. آنان بدون اذن الله تعالی در دینشان بدعت ایجاد کردند و به شریعت شان اموری را نسبت دادند که از پیامبرشان وارد نشده بود. به خاطر همین است که شریعت اسلامی بسیار حریص است تا هیچ گونه دروغی در سنت رسول الله صلی الله علیه وسل...
نویسنده ی کتاب [ضحی الاسلام: ج2، ص131،130] به هنگام بحث از موضوع نقد و بررسی حدیث از سوی محدثین می گوید: ولی ایشان نقد داخلی – یعنی نقد متن حدیث - را زیاد مورد توجه قرار نداده و دامنه اش را گسترش ندادند. به متن حدیث نپرداختند که آیا فلان متن با واقعیت خارجی انطباق دارد یا نه؟ برای مثال: آنچه ترمذی از ابو هریره روایت کرده که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند: «الْکَمْأَةُ مِنَ الْمَنِّ، وَمَاؤُهَا شِفَاءٌ لِلْعَیْنِ، وَالْعَجْوَةُ مِنَ الْجَنَّةِ، وَهِیَ شِفَاءٌ مِنَ السَّمِّ». «قارچ از جنس منّ (گزنگبین یا عسلک) است و آب آن باعث شفای بیماری های چشم است. و خرمای عجوه از بهشت و شفای زهر می باشد».
مقاله ی زیر برگرفته از کتاب "پاسداری راستین از سنت پیامبر صلی الله علیه وسلم" است.
یکی از مشخصه های بزرگان علم بخصوص امامان حدیث کثرت و مداومت بر مسافرت های علمی می باشد. آنان در این صفت ممتاز، تابع و پیرو راه یاران رسول الله صلی الله علیه وسلم بودند. اگر به یکی از آنها حدیثی با سند راویان معتبر می رسید، به آن اکتفا نمی کرد، بلکه روزها و شب ها سفر می کرد تا بدون واسطه آن را از خود راوی حدیث بشنود.
بخاری از جابر بن عبد الله انصاری روایت می کند که به خاطر یک حدیث، مسافرتی یک ماهه به سوی عبد الله بن انیس داشته است....
مقاله ی زیر برگرفته از کتاب "پاسداری راستین از سنت پیامبر صلی الله علیه وسلم" است. این کتاب از سه بخش اساسی تشکیل شده است که در بخش اول، نویسنده به نقد و بررسی کتاب "أضواء علی السنة المحمدیة" تألیف ابوریه می پردازد و شبهات وارد شده بر سنت نبوی توسط مستشرقین "شرق شناسان" و نویسندگان معاصر را رد می کند و پاسخی علمی می دهد. و بخش دوم، شامل برخی از شبهه هایی است که در گذشته و حاضر در مورد سنت رسول الله صلی الله علیه وسلم مطرح شده که به آنان نیز پاسخ داده می شود. اما بخش سوم کتاب شامل پاسخ به شبهه های کسانی است که حجت بودن سنت را انکار می کنند؛ پاسخ به آنان توسط دکتر عبدالغنی عبدالخالق داده شده است.
این مقاله برگرفته از بخش اول کتاب است.