الاعتصام
" نماز سنت صبح "
1- کوتاه و مختصر بودن، از حضرت عایشه رضی الله عنه روایت است که فرمود: « پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم میان اذان و اقامه نماز صبح دو رکعت کوتاه و مختصر میخواندند» متفق علیه.
آنچه در آن دو رکعت خوانده میشود: پیامبر ضلی الله علیه و آله وسلم در دو رکعت اولی ﴿قُولُوٓاْ ءَامَنَّا بِٱللَّهِ وَمَآ أُنزِلَ إِلَيۡنَا...﴾ [البقرة: 136]. و در رکعت دوم: ﴿...ءَامَنَّا بِٱللَّهِ وَٱشۡهَدۡ بِأَنَّا مُسۡلِمُونَ﴾ [آلعمران: 52]. میخواند.
و در روایتی دیگر: در رکعت آخر:
﴿قُلۡ يَٰٓأَهۡلَ ٱلۡكِتَٰبِ تَعَالَوۡاْ إِلَىٰ كَلِمَةٖ سَوَآءِۢ بَيۡنَنَا وَبَيۡنَكُمۡ...﴾ [آلعمران: 64]. را میخواند. (رواه مسلم).
و در یک روایت آمده: در دو رکعت نماز سنت صبح ﴿قُلۡ يَٰٓأَيُّهَا ٱلۡكَٰفِرُونَ﴾ و ﴿قُلۡ هُوَ ٱللَّهُ أَحَدٌ﴾ را خواندند. (رواه مسلم).
2- به پهلو خوابیدن: رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم هر گاه نماز سنت صبح را ادا میکردند بر پهلو راست دراز میکشیدند. (رواه البخاری).
پس بکوش هنگامی که در منزل خویش نماز سنت صبح را ادا نمودی، به پهلوی راست دراز بکش، اگرچه برای چند دقیقه باشد، تا اینکه به سنت عمل کرده باشی.
" نشستن بعد از نماز صبح "
حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلم هنگامی که نماز صبح را میخواند تا طلوع کامل خورشید در نمازگاه خویش مینشست. (رواه مسلم).
چه نعمت بزرگی: بدرستی که خداوند عزوجل فرشتگان را مکلف نموده تا برای کسانی که در مسجد نشستهاند دعا و استغفار نمایند، خواه قبل از نماز نشسته باشند یا بعد از نماز، و چنین میگویند: ای پروردگارا، بیامرز او را، پروردگارا، ببخش او را ...، همچنانکه در حدیث آمده است.
پس قدر و منزلت خود را نزد پروردگارت ببین اگر مطیع و فرمانبردارش باشی فرشتگان مقرب درگاهش را مأمور دعا برای تو میگرداند.