حکم آشتی دادن طرفین از طریق جادو

الاعتصام

(سوال) آیا می توان برای کارهای خوب مثلا آشتی دادن دو نفر با هم از جادو استفاده کرد؟

(جواب) سحر و جادو جزو اعمال شیطانی و کفرآمیزی هستند که در اعمال شیطانی هیچ خیری نهفته نیست و خداوند در اعمال باطل خیری قرار نداده است، و نمی توان توسط اعمال شیطانی بین دو نفر صلح و آشتی ایجاد نمود و یا آنکه مهر و محبت زنی را در دورن شوهرش انداخت تا به این وسیله رابطه ی شکننده ی آنها اصلاح شود و ..

خداوند متعال برای رسیدن به نیکیها اسباب شرعی قرار داده است، اگر دو نفر با هم اختلافی دارند می بایست با رجوع به شریعت خداوند متعال ما بینشان حکم و قضاوت شود تا اختلاف بین آنها به روش درست و شرعی حل شود، و بعد از آنکه شریعت خداوند متعال در بینشان حکم کرد باید هر دو طرف به آن حکم راضی شوند و این رضایت نشانه ی ایمان است:

« فَلاَ وَرَبِّکَ لاَ یُؤْمِنُونَ حَتَّىَ یُحَکِّمُوکَ فِیمَا شَجَرَ بَیْنَهُمْ ثُمَّ لاَ یَجِدُواْ فِی أَنفُسِهِمْ حَرَجًا مِّمَّا قَضَیْتَ وَیُسَلِّمُواْ تَسْلِیمًا» (نساء 65).

یعنی: به پروردگارت سوگند که آنها مؤمن نخواهند بود، مگر اینکه در اختلافات خود، تو را به داورى طلبند؛ و سپس از داورى تو، در دل خود احساس ناراحتى نکنند؛ و کاملا تسلیم باشند.

سحر و جادو از جمله موارد نواقض اسلام است، یعنی اگر مسلمانی سحر و جادو انجام دهد او کافر گشته و از اسلام خارج می گردد.

مانند کسانی که توسط سحر سبب محبت بین دو نفر و یا سبب تفرقه آنها می شوند زیرا سحر کفر به الله بوده و ساحر کافر است چرا که الله تعالی در کتاب خود آورده که ساحرکافر است و می‌فرماید:‌ 
«وَمَا کَفَرَ سُلَیْمَانُ وَلَکِنَّ الشَّیَاطِینَ کَفَرُوا یُعَلِّمُونَ النَّاسَ السِّحْرَ وَمَا أُنْزِلَ عَلَى الْمَلَکَیْنِ بِبَابِلَ هَارُوتَ وَمَارُوتَ وَمَا یُعَلِّمَانِ مِنْ أَحَدٍ حَتَّى یَقُولا إِنَّمَا نَحْنُ فِتْنَةٌ فَلا تَکْفُرْ فَیَتَعَلَّمُونَ مِنْهُمَا مَا یُفَرِّقُونَ بِهِ بَیْنَ الْمَرْءِ وَزَوْجِهِ وَمَا هُمْ بِضَارِّینَ بِهِ مِنْ أَحَدٍ إِلا بِإِذْنِ اللَّهِ وَیَتَعَلَّمُونَ مَا یَضُرُّهُمْ وَلا یَنْفَعُهُمْ وَلَقَدْ عَلِمُوا لَمَنِ اشْتَرَاهُ مَا لَهُ فِی الآخِرَةِ مِنْ خَلاقٍ »«بقره/102»

(و سلیمان هرگز [دست به سحر نیالوده] کافر نشد؛ ولی شیاطین کفر ورزیدند، وبه مردم سحر آموختند و [نیز یهود] از آنچه بر دو فرشته بابل «هاروت» و«ماروت» نازل شد پیروی کردند. وبه هیچ کس چیزی [از سحر] یاد نمی‌دادند؛ مگر این که از پیش به او می گفتند: «ما وسیله ی آزمایشیم، کافر نشو! ولی آن‌ها از آن دو فرشته، مطالبی را می‌آموختند که بتوانند بوسیله ی آن، میان مرد وهمسرش جدایی بیفکنند ولی هیچ گاه نمی‌توانند بدون اجازه الله، به انسانی زیان برسانند آن‌ها قسمت‌هایی را فرا می‌گرفتند که به آنان زیان می‌رسانید و نفعی نمی‌داد. و مسلماً می‌دانستند هر کس خریدار این گونه متاع باشد در آخرت بهره‌ای نخواهد داشت). 

والله اعلم

نظر دهید