زکات از جمله راهکارهای محاربه با بیکاری

الاعتصام

زکات از جمله راهکارهای محاربه با بیکاری ...
در زکات جزئی بسیار کوچک از مال ثروتمند که بطور عموم تمایل به انباشته ثروت دارد، به فقیر که نیاز به مصرف دارد منتقل می شود.
به عبارت دیگر جزئی از ثروت از مصدری که با اندوختن آن بر روند بیکاری می افزاید برداشته شده به فقیری که در پی نیازهای خود و یا به عبارت دیگر در پی طلب خرید از بازار است سپرده می شود.
بدینصورت نیازمند برای بدست آوردن نیازهای اولیه خود وارد بازار طلب می شود. چون طلب کالا بالا می رود، تولید کننده نیاز پیدا می کند به تولید بیشتر و این باعث می شود تا افراد بیشتری را به کار گمارد تا تولیدش بالا رود.
بالا رفتن طلب = تولید بالا = و این یعنی فراهم شدن فرصتهای کاری بیشتر.
زکات دو نوع از انواع بیکاری را از بین می برد :

1- بیکاری اختیاری: کسی که توان کار دارد ولی بدلیل تنبلی و یا غرور دست به کار نمی زند. دادن زکات بدینگونه افراد ممنوع است، تا محرومیت و نیاز آنها را مجبور به کار سازد.
رسول الله صلی الله علیه وسلم می فرماید: صدقه جایز نیست برای افراد مالدار، و نه برای افرادی که توانایی کسب دارند. (لا تحل الصدقة لغنی ولا لذی مرة سوی)
2- بیکاری اجباری : که خارج از توان فرد است. فردی که توان کار دارد، ولی فضای کار وجود ندارد. در اینصورت به او کمک می شود تا روی پای خودش بایستد. و اگر حرفه و هنر و تخصصی داشت به او به اندازه ای کمک می شود تا بتواند کارگاه و مصدر اشتغال زائی برای خودش برپا سازد.

 

نوشته کارشناس برنامه زندگی برتر ; دکتر نور محمد امراء

نظر دهید