الاعتصام
تاثیر ایمان ...
و نگاهی به آیه های :
((لَا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا))
اندوهگین نباش که الله با ماست ... توبه : 40
و
((قَالَ کَلَّا إِنَّ مَعِیَ رَبِّی سَیَهْدِینِ))
گفت : هرگز چنین نیست، قطعا پروردگارم با من است، و به زودی مرا راهنمایی خواهد کرد ... شعراء : 42
در آیه اول رسول الله صلی الله علیه و اله وسلم خطاب به یار غارش ابوبکر صدیق رضی الله عنه می فرمایند : اندوهگین نباش که الله با ماست زمانی که از دست کفار در غار به سر می بردند.
و در آیه دوم حضرت موسی علیه السلام وقتی که بنی اسرائیل فرعون و لشکریانش را می بینند، که پشت سرشان در حال حرکت است و از حقیقت ترس و دلهرۀ آنها با خبر بود و می گفتند : بی گمان ما گیر افتادیم به ایشان گفت : هرگز چنین نیست، قطعا پروردگارم با من است، و به زودی مرا راهنمایی خواهد کرد.
چرا رسول الله صلی الله علیه و اله وسلم به ابوبکر گفت : همانا الله با ماست ... ولی موسی علیه السلام به یارانش گفت : پروردگارم با من است؟
چون : موسی علیه السلام به ضعف ایمان آنها واقف بود و همراهی و معیت خداوند را مفرد ذکر می کند، و نمی گوید : معنا بلکه می گوید معی ; زیرا می دانست هنوز بنی اسرائیل در قلبشان ایمان واقعی نفوذ نکرده، و آنها از روی ترس گفتند : قطعا ما گیر افتادیم. چون اگر ایمان واقعی در قلبهایشان بود از کلمه قطعا استفاده نمی کردند و به الله پناه می بردند و توکل می کردند.
و در غار رسول الله صلی الله علیه و اله وسلم به ایمان بالای ابوبکر صدیق آگاه بود، و می دانست که ناراحتی و حزن وی به خاطر اسلام است تا اینکه مبادا کفار آنها را بیابند و درخت اسلام به ثمر نرسد. و در مقابل تقدیم لفظ (الله) بر (معنا) در آیۀ :
((لَا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا)) دلالت بر ایمان عظیم ابوبکر صدیق می دهد که به مجرد اینکه ابوبکر کلمه الله را بشنود نفسش آرامش یافته و رهنمود شود.