" رمضان و احکام آن " (10)

الاعتصام

" رمضان و احکام آن " (10)
 
75- هرکس در رمضان دچار بیهوشی شود خارج از دو حالت زیر نخواهد بود:
اول: یا در تمام طول روز در بیهوشی به سر می برد، به این معنی که قبل از طلوع فجر (اذان صبح) بیهوش شده و تا بعد از غروب خورشید به هوش نمی آید.
در اینحالت روزه او صحیح نیست، و باید آنروز را بعد از رمضان قضاء کند.
دوم: هرگاه کسی بیهوش شود ولی در طول روز قسمتی از آنرا – هر چند برای لحظه ای – به هوش باشد، در اینحالت روزه اش صحیح است، حال چه در ابتدای روز بهبود یابد یا در وسط روز یا در آخر آن..
المجموع (6/346) ، والمغنی (4/344) ، الشرح الممتع (6/365).
 
76- شربت غرغره , اگر آنرا نبلعد روزه باطل نمی شود، اما نباید جز بهنگام نیاز و ضرورت آن کار (غرغره کردن) را انجام دهد، و اگر به حلق داخل نگردد روزه بوسیله آن (غرغره) باطل نمی شود .
فتاوى الشیخ ابن عثیمین ج/1 ص/514.
 
77- استنشاق بخار آب گرمی که بر روزه دار در حمام وارد می شود، روزه را باطل نمی کند، زیرا اگر بخار آب داخل حلقش شود بصورت قهری و بدون قصد بوده است.
"فتاوى اللجنة الدائمة" (10/275)
 
78- کشیدن و پر کردن دندان و تزریق آمپول بی حسی و قرار دادن قرص مسکن بر روی آن سبب باطل شدن روزه نمی گردد . البته بشرطیکه بصورت عمدی چیزی (مانند آب یا خون) وارد حلق نشود.
فتاوی الشیخ ابن باز (15/258).
 
79- هرگاه منی بدون انجام عملی از سوی روزه دار خارج گردد، یعنی نه با دستش و نه با ملاعبه با همسرش و نه با نگاه کردن به زنان نامحرم و تصاویر محرک و مهیج و بلکه بدون اراده خارج گردد، روزه اش باطل نخواهد شد .
"المغنی" (3/21).
 
80- استمناء یا خود ارضایی سبب باطل شدن روزه می گردد . و شخص باید بعد از رمضان یک روز را قضایی بگیرد .
"المغنی" (3/21).
 
81- کسی که در خواب دچار جنب شدن یا احتلام می گردد روزه اش باطل نمی گردد زیرا احتلام در خواب امری است که انسان در آن اختیاری ندارد .
"المغنی" (3/21).
 
82- کسی که به سبب مرضی از وی منی یا مذی خارج می گردد، چیزی بر او نیست، زیرا بدون اختیار و بدون شهوت خارج گشته است و روزه اش باطل نمی گردد .
"المغنی" (3/21).
 
 
والله تعالی اعلم

نظر دهید