" رمضان و احکام آن " (4)

الاعتصام

" رمضان و احکام آن " (4)


23- اگر روزه ی نذری دارید باید ابتدا آن را ادا نمایید و سپس شش روز ماه شوال را روزه بگیرید و اگر آن شش روز را هم روزه نبودید ایرادی ندارد، زیرا روزه شش روز ماه شوال مستحب است نه واجب، اما روزه نذر واجب و فرض است، پس بر تو واجب است که قبل از روزه سنت ابتدا روزه فرض را آغاز کنی.

24- بهتر این است که انسان نذر نکند اما اگر کسی نذر شرعی کرد وفای به آن واجب است .

25- کسی که روزه سنت را شروع کند ( مثلا روزه ی روزهای دوشنبه , پنج شنبه و سایر روزه های سنت ) و در اثنای روز روزه اش را بخورد، بر طبق قول راجح قضای آن بر وی لازم نیست .

26- رسول الله - علیه الصلاة و السلام - در مورد شش روز روزه سنت ماه شوال فرمودند: « مَنْ صَامَ رَمَضَانَ ثُمَّ أَتْبَعَهُ سِتًّا مِنْ شَوَّالٍ کَانَ کَصِیَامِ الدَّهْرِ». مسلم (1164).
یعنی: هرکس رمضان را روزه بگیرد و پشت سر آن شش روز از ماه شوال را روزه باشد، مانند آنست که یکسال را روزه گرفته باشد.

27- شش روز روزه سنت ماه شوال را می توان در روزهای دوشنبه و پنج شنبه قرار داد و به این طریق هم ثواب شش روز، و هم ثواب روز دوشنبه و پنج شنبه را بدست آورد .

28- نمی توان شش روز روزه ماه شوال را به عنوان کفاره سوگند روزه بود زیرا روزه کفاره سوگند جزو روزه واجب محسوب می شود که خود روزه مستقلی است و نیاز به نیت جداگانه دارد، و جایز نیست که روزه واجب را با روزه سنت شوال شریک ساخت و هر دو را با هم جمع کرد، و روزه کفاره نیاز به نیت مستقلی دارد، و همینطور روزه شش روز شوال به نیت جداگانه ای نیاز دارد، بنابراین روزه سنت شوال بجای روزه کفاره سوگند حساب نخواهد شد.

29- کفاره سوگند عبارتست از: آزاد کردن برده، یا غذا دادن به ده نفر مسکین، یا پوشاندن ده نفر مسکین، و اگر این موارد ممکن نبود آنگاه: می تواند برای هر سوگندی که شکسته سه روز روزه باشد.


والله تعالی اعلم

نظر دهید