18- رای جمهور علما در ارتباط با حداقل زمان اعتکاف , توقف (یا تاخیری) در مسجد است، و جایز است که بیشتر یا کمتر از آن باشد حتی برای ساعتی یا لحظه ای .
چنانکه شیخ ابن باز رحمه الله می گوید: «اعتکاف یعنی ماندن در مسجد جهت طاعت خدای متعال، حال چه مدت زیادی باشد یا اندکی، زیرا تا جایی که می دانم در این مورد (در شرع) چیزی وارد نشده که دلالت بر تعیین (زمان اعتکاف) برای یک روز یا دو روز یا بیشتر از آن باشد،.. مگر هرگاه کسی نذر (اعتکاف) کند که در اینصورت (عمل به مقتضای) نذر واجب است چه زن باشد یا مرد». مجموع الفتاوى (15/441).
19- افضل آنست که هر مسلمانی به نشانه اقتدا به پیامبر صلی الله علیه وسلم ده شب آخر رمضان را اعتکاف کند اما اگر برای کسی ممکن نبود تا تمام آن ده شب را اعتکاف کند، و ناچار شد فقط چند روز یا شب از آن ده شب آخر را اعتکاف کند، ایرادی ندارد .
20- برای زنان جایز نیست که بدون اجازه شوهرشان در مساجد اعتکاف کنند، زیرا ممکن است اعتکاف زن در مسجد موجب زایل شدن حقوق شوهر شود . همچنین اگر مرد به زن خود اجازه داد تا اعتکاف کند مرد می تواند از تصمیم خود بازگردد و زنش را از اعتکاف خارج کند.
21- برای معتکف افضلتر آنست که به عبادات خاصی همچون ذکر و نماز و قرائت قرآن و همانند آنها مشغول باشد، اما اگر نیازی وجود داشت جهت تعلیم کسی یا آموختن، ایرادی ندارد، زیرا این هم جزو ذکر و یاد خداوند عزوجل محسوب می شود».
"رسالة أحکام الصیام وفتاوى الاعتکاف" (ص43)
22- اعتکاف فقط باید در مساجد باشد و در مکانی غیر از آن جایز نیست .
والله تعالی اعلم