ازدواج با دختری که سن او از پسر بیشتر باشد چه اشکالی دارد ؟

الاعتصام

(سوال) ازدواج با دختری که سن او از پسر بیشتر باشد چه اشکالی دارد ؟

(جواب) توصیه ی ما اینست که در انتخاب شریک زندگی خود، به معیارها و ملاکهای انتخاب همسر دقت کنید و سپس تصمیم بگیرد.

آنچه که در ازدواج و انتخاب شریک زندگی باید مد نظر داشت، در وحله ی نخست اعتقادات و میزان پایبندی طرف مقابل به مسائل شرعی است، و هر قدر که دیندارتر و با اخلاقتر باشد، مسلما گزینه ی خوبی برای زندگی مشترک می باشد.

بعد از آن خانواده وی اهمیت دارند، و هماهنگی فرهنگ دو خانواده با همدیگر و تشابه فکری و اخلاقی آنها ..

و سپس مواردی از قبیل ظاهر و سطح معلومات و آگاهی و غیره اهمیت پیدا می کنند..

و در مورد معیار انتخاب همسر، نصیحت ما همان نصیحت پیامبر صلى الله علیه و سلم میباشد که فرمودند:

« تُنْکَحُ المَرْأَةُ لأَرْبع: لِمالِهَا، وَلِحَسَبِهَا، وَلِجَمَالِهَا، ولِدِینِهَا، فَاظْفَرْ بِذَاتِ الدِّینِ تَرِبَتْ یَدَاک » (متفقٌ علیه)

یعنى: "زن برای چهار چیز به نکاح گرفته می شود: مالش، حسب و نسبش، زیبائیش و دینش. و تو برای بدست آوردن زن دیندار اقدام کن، دستهایت خاک آلوده شود .

اما در مورد سن ازدواج، اشکالى ندارد که دختر از پسر بزرگتر، هم سن، و یا کوچکتر باشد، و خود پیامبر صلی الله علیه وسلم بجز عایشه رضی الله عنها تمامی همسرانش از او مسن تر بودند .

از طرفی گاهی تفاوت محل زندگی زوجین، موجب تفاوت در فرهنگ و رسوم خانواده هاست، پس لازمست که به اختلاف فرهنگ دو شهر حتی مجاور هم توجه نمود..

البته اگر دو طرف هر دو دیندار و با اخلاق و متقی باشند، مشکلاتی که بر اثر تفاوت سنی (اللخصوص بزرگ بودن سن دختر از پسر) و نیز تفاوت اندک فرهنگها ایجاد می کند، خنثی می شود..

حال شما باید به این موضوع دقت کنید و ببینید که آیا می توانید مشکلات ناشی از بزرگ بودن سن دختر را حدس بزنید و با آنها مقابله نمایید و نگذارید که خدای ناکرده ی پس از مدتی پشیمان شوید؟!

توصیه ی ما اینست که ضمن در نظر داشتن توصیه های شریعت در انتخاب همسر، به تجربیات و نصایح بزرگان و والدین اعتماد کنید، و عملی را انجام ندهید که موجب رنجور شدن آنها گردد چرا که نه تنها رنجاندن والدین شرعی نیست، بلکه ممکن است در آینده روابط شما و همسرتان با والدینتان خدشه دار شود و بدنبال آن پیامدهای دیگری روی دهند!

والله اعلم

نظر دهید