حکم رفتن نزد فالگیر , تعویذ نویس , جادوگر , کاهن , رمال و ...

الاعتصام

(سوال) آیا فال، گناه بزرگی در اسلام است و اگر بعضی اوقات شخصی اشتباهی و (بدون علم) نزد یک پیشگو رفت، آیا او گناه بزرگی مرتکب شده است؟

(جواب) فال گیری و پیشگویی در اسلام حرام و گاهی شرک و کفر است، و لذا فال گرفتن و رفتن نزد فالگیرها و پیشگوها نیز حرام است و باید از آن دوری نمود.

(هرکس نزد فال گیری برود و از او درباره‌ی چیزی سوال کند، نماز چهل روز او قبول نمی‌شود). (مسلم ش/2230 ودرآن به جای چهل روز، چهل شب آمده است.)
و این حدیث در مورد کسی است که فقط برای وقت گذرانی , تفریح و ... نزد کاهنی برود .

البته باید توجه داشت؛ اینکه در حدیث فرموده تا چهل روز هیچ نمازی از او پذیرفته نیست؛ به معنای آن نیست که فرد ترک نماز کند، بلکه به این معناست که تا چهل روز بابت نمازی که ادا می کند هیچ اجر و ثوابی نمی برد؛ با این وجود فرض نماز در مدت این چهل روز از دوش وی برداشته نمی شود و اگر ترک نماز کند؛ بعنوان تارک نماز قلمداد خواهد شد.
اما اگر نزد کاهنی برود و او را در آنچه می گوید تصدیق کند چنین شخصی کافر می شود و پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم می فرماید :

« لَیْسَ مِنَّا مَنْ تَطَیَّرَ أَوْ تُطِیَّرَ لَهُ أَوْ تَکَهَّنَ ، أَوْ تُکِهِّنَ لَهُ، أَوْ سَحَرَ أَوْ سُحِرَ لَهُ. وَمَنْ أَتَى کَاهِنًا فَصَدَّقَهُ بِمَا یَقُولُ فَقَدْ کَفَرَ بِمَا أُنْزِلَ عَلَى مُحَمَّدٍ»:

(هر کس فال بگیرد و یا برایش فال گرفته شود، یا افسونگری‌‌کند‌ و یا برایش افسون‌گری شود یا جادو کند یا برایش جادوگری شود. و هر کس به نزد کاهنی برود و او را در آنچه ‌می‌گوید تصدیق کند : به یقین به‌آن چه بر محمد صلی الله علیه وسلم نازل شده کافر شده است). بزار 52/9 به روایت عمران بن حصین.

اما اگر کسی به حکم فال و گناه بودن آن علم نداشت و نزد یک نفر فالگیر رفت، در آنصورت ان شاءالله به دلیل جهل و عدم اطلاعش گناهکار نیست ولی بایستی از کار خود توبه کند و هرگز نزد آنها نرود و دیگران را هم از خطر آن تحذیر نماید.

و کسی که برای مبارزه با آنها و دعوت کردن شان به سوی حق می رود تا اشتباهات شان را آشکار نماید ; چنین شخصی نه تنها گنهکار نیست بلکه اجر و ثواب نیز خواهد داشت .

 

 

والله اعلم

نظر دهید