من در یک رستوران در اروپا کار می کنم، آیا پختن گوشت خوک برای مردم آنجا جایز است؟

الاعتصام

(سوال) من در یک رستوران در اروپا کار می کنم، آیا پختن گوشت خوک برای مردم آنجا جایز است؟

(جواب) شکی وجود ندارد که خوردن و فروختن گوشت خوک حرام است، چنانکه الله تعالی می فرماید:

«إِنَّمَا حَرَّمَ عَلَیْکُمُ الْمَیْتَةَ وَالدَّمَ وَلَحْمَ الْخِنزِیرِ وَمَا أُهِلَّ بِهِ لِغَیْرِ اللّهِ» (بقره 173).

یعنی: خداوند، تنها (گوشت) مردار، خون، گوشت خوک و آنچه را نام غیرِ خدا به هنگام ذبح بر آن گفته شود، حرام کرده است.

از اینرو برای یک مسلمان تابع کتاب خدا و سنت نبوی شایسته نیست که چیزی را که خداوند متعال حرام کرده آنرا بین مردم – چه مسلمان و یا کافر – پخش کند، چنانکه الله تعالی به مومنان دستور می دهد: «وَلاَ تَعَاوَنُواْ عَلَى الإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ وَاتَّقُواْ اللّهَ إِنَّ اللّهَ شَدِیدُ الْعِقَابِ» (مائده 2).

یعنی: و (هرگز) در راه گناه و تعدّى همکارى ننمایید! و از (مخالفت فرمان) خدا بپرهیزید که مجازات خدا شدید است!

بر طبق این آیه شما نباید در پخت غذا و یا توزیع آن بین مشتریان رستوران همکاری و مشارکتی داشته باشید، تا مورد خشم و عقاب الهی قرار نگیریرد.

البته این حکم تنها مشمول زمانی نیست که شما را مجبور به پختن گوشت خوک کنند، بلکه هر نوع خوراک یا نوشیدنی دیگری اعم از گوشت قورباغه یا مردار یا شراب که شما مسئول پخش آن شوید نیز جایز نیست تا همکاری نمایید.

از اینرو اگر چنین چیزی در رستوران مورد نظر شما مقدور نیست، باید که آن محل را رها کنید و رزق و روزی خود را در جای دیگری از خدا طلب نمایید، و بدانید که خداوند متعال می فرماید: « وَمَن یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا * وَیَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لَا یَحْتَسِبُ وَمَن یَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِکُلِّ شَیْءٍ قَدْرًا» (طلاق 2-3).

یعنی: و هر کس تقواى الهى پیشه کند، خداوند راه نجاتى براى او فراهم مى کند، و او را از جایى که گمان ندارد روزى مى دهد؛ و هر کس بر خدا توکّل کند، کفایت امرش را مى کند؛ خداوند فرمان خود را به انجام مى رساند؛ و خدا براى هر چیزى اندازه اى قرار داده است!


والله اعلم

نظر دهید