حکم نماز و روزه کسی که مال حرام کسب کند و حکم صله رحم با او چیست ؟

الاعتصام

(سوال) حکم نماز و روزه کسی که مال حرام کسب کند و حکم صله رحم با او چیست ؟

(جواب) اگر کسی نماز و روزه و ... را درست و صحیح انجام دهد، ان شاءالله مقبول هستند و ربطی به درآمد حرام او ندارد، مگر آنکه کسی با پول حرام (مانند ربا یا دزدی و یا حرام فروشی) به حج رفته باشد.. اما درآمد حرام ربطی بر قبولی دیگر عبادات وی ندارند، درعوض بخاطر درآمد حرام در آخرت مجازات می شود، و این درآمد حرام باعث می شود که بارگناهانش بیشتر شود و لذا در مجموع، تاثیر حسنات وی را در میزان کاهش می دهد.

چنانکه الله تعالی می فرماید: « یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَطِیعُوا اللَّهَ وَأَطِیعُوا الرَّسُولَ وَلَا تُبْطِلُوا أَعْمَالَکُمْ». (محمد 33).

یعنی: «ای‌ کسانی‌که‌ ایمان‌ آورده‌اید! از الله اطاعت کنید و از پیامبر نیز اطاعت کنید و اعمال‌ خود را باطل‌ نگردانید» یعنی: حسنات‌ و ثوابهای‌ خویش‌ را با گناهان‌ کبیره‌، ریا، شهرت‌ طلبی‌ و منت‌ گذاری‌ باطل نگردانید.

ابن ابوحاتم و محمد بن نصر مروزی در «کتاب الصلاة» از ابوعالیه روایت کرده اند: «یاران رسول الله صلی الله علیه وسلم فکر می‌کردند، هرکسی که به ذات اقدس الهی ایمان داشته باشد ارتکاب گناهان برایش ضرر و زیان ندارد، چنانچه با کفر انجام اعمال نیکو سود نمی‌بخشد. پس «أَطِیعُوا اللَّهَ وَأَطِیعُوا الرَّسُولَ وَلَا تُبْطِلُوا أَعْمَالَکُمْ» نازل شد. پس ترسیدند که ارتکاب گناه اعمال نیک را باطل می‌کند». بنابراین آیه‌ کریمه‌ به‌ این‌ حقیقت‌ اشاره‌ دارد که‌ گناهان‌، طاعات‌ را هدر می‌دهند.

اما برای خویشاوندان او جایز است که با او رفت و آمد کنند، و اگر فرصت شد وی را نصیحت نمایند.


والله اعلم

نظر دهید