من با زنی ازدواج کردم که قول داد حجاب را رعایت کند ولی الان که ازدواج کردیم مراعات نمی کند. چکار کنم ؟

الاعتصام

(سوال) من با زنی ازدواج کردم که قول داد حجاب را رعایت کند ولی الان که ازدواج کردیم مراعات نمی کند. چکار کنم ؟

(جواب) رسول الله صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ در مورد انتخاب همسر فرمود:

 

تُنْکَحُ الْمَرْأَةُ لِأَرْبَعٍ: لِمَالِهَا وَلِحَسَبِهَا وَلِجَمَالِهَا وَلِدِینِهَا؛ فَاظْفَرْ بِذَاتِ الدِّینِ تَرِبَتْ یَدَاکَ

 


«زن بخاطر چهار چیز، نکاح می شود: بخاطر مالش، نسبش، جمالش و دینش. پس دست هایت خاک آلود گردد(جمله دعائیه).زن دیندار انتخاب کن» (بخاری (5090) مسلم (1466)).

ملاک در انتخاب همسر دینداری است، اگر همسر هم زیبا باشد و هم دیندار، زهی سعادت؛ زن دیندار مال، اولاد و خانه را حفاظت می کند.

بنابراین شایسته است با دختری ازدواج نمود که به شرع الله تعالی مقید باشد والتزام شرعی داشته باشد. و مطمئنا زنی ملتزم به شرع در نهاد خانواده تاثیر مطلوب می گذارد و فرزندانی صالح تربیت می کند. و اگر فرد از روز اول در انتخاب همسر بی احتیاطی نکند و زن دیندار را برگزیند، در آینده هم مشکلات کمتری خواهد داشت، ولی متاسفانه هستند جوانانی که الحمدلله خود اهل دین و ایمان هستند ولی در هنگام انتخاب همسر عجله کرده و یا احساسات بر آنها غلبه می کند و لذا توصیه های شرع را در انتخاب همسر فراموش یا نادیده می گیرند و یا اگر به آنها گفته می شود که مثلا فلان دختر مناسب تو نیست، در جواب می گوید که او را اصلاح می کنم و یا فلانی به من قول داده که دیندار و ملتزم به شرع باشد، در حالیکه از این امر غافلند که قول گرفتن سخت نیست ولی انجام وعده ها سخت است!

اما اگر با زنی ازدواج شود که زیاد پایبند احکام شرعی نباشد،چنانکه همسرش او را نهی نکند در اینصورت مرد بخاطر گناه زن مسئول است و این شری از جانب چنین زنانی است.پیامبر صلی الله علیه وسلم می فرمایند:

«کُلُّکُمْ رَاعٍ وَکُلُّکُمْ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِیَّتِهِ، الإِمَامُ رَاعٍ وَمَسْئُولٌ عَنْ رَعِیَّتِهِ، وَالرَّجُلُ رَاعٍ فِی أَهْلِهِ وَهُوَ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِیَّتِهِ، وَالْمَرْأَةُ رَاعِیَةٌ فِی بَیْتِ زَوْجِهَا وَمَسْئُولَةٌ عَنْ رَعِیَّتِهَا، وَالْخَادِمُ رَاعٍ فِی مَالِ سَیِّدِهِ وَمَسْئُولٌ عَنْ رَعِیَّتِهِ». قَالَ: وَحَسِبْتُ أَنْ قَدْ قَالَ: «وَالرَّجُلُ رَاعٍ فِی مَالِ أَبِیهِ وَمَسْئُولٌ عَنْ رَعِیَّتِهِ، وَکُلُّکُمْ رَاعٍ وَمَسْئُولٌ عَنْ رَعِیَّتِهِ». (بخارى:893)

یعنی: «هر کدام از شما مسئول است، و از هریک از شما، درمورد زیر دستانش سؤال خواهد شد. رهبر جامعه، مسئول رعیت می باشد. مرد، مسئول خانواده و زیر دستانش می باشد. زن در خانه شوهر، مسئول زیر دستان خود است. خدمتگذار، مسئول است و از او در مورد اموال صاحبش و مسئولیت های دیگرش، سئوال خواهد شد». راوی می گوید: به گمانم ایشان این جمله را نیز افزود که «مرد هم مسئول مال پدر خود می باشد. و همه شما مسئول هستید و از شما در مورد مسئولیت تان، سئوال خواهد شد».

شوهر نباید به همسرش اجازه دهد که نزد نامحرم بی حجاب باشد، وگرنه او مسئول است و در گناه همسرش شریک خواهد بود، بهتر است از طریق مسالمت آمیز قضیه را با ایشان مطرح کند و به ایشان یادآور شود که مثلا وعده های تو موجب شد که من به این ازدواج ترغیب شوم و حال که این پیمان شکنی را از جانب تو می بینم مایوس و دلسرد می شوم، شاید از این طریق به خود آید و خود را اصلاح کند ولی اگر فایده نداشت و همسر نافرمانی کرد، سعی شود از طریق بزرگان خانوده این مسئله را به ایشان گوشزد کنید و اگر باز فایده نداشت، پس خود را از دامان این گناه برهانیدچرا که شوهر در گناه همسرش شریک خواهد بود و از طرفی نداشتن التزام دینی در زن باعث تاثیر سوء بر فرزندان نیز خواهد شد و کار برای شما سخت تر می شود، پس در اینصورت پیشنهاد می شود که دین و اخلاق خود و خانواده را با انتخاب فرد دیگری بعنوان شریک زندیگی از دامان گناه و نبود اخلاق و دین در امان بدارید.


والله اعلم

نظر دهید