پاسخ به دو شبهه ی مطرح شده از سوی زنان بی حجاب

الاعتصام

(سوال) زنان بی حجاب برای بی حجابی خود به این حدیث اشاره می کنند : " خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد " یا اینکه می گویند : " ما بخاطر دل خودمان می خواهیم زیبا و مرتب باشیم نه به خاطر جلب توجه دیگران " این دو توجیه نادرست آنها را چگونه پاسخ دهیم؟

(جواب) علما گفته اند که عبارت " إنّ الله جمیلٌ یحبّ الجمال " خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد " برای لباس و مرتب بودن آن وارد شده است نه برای کشف عورت یا پوشیدن لباسهای تنگ و زننده. ونیز در مورد ظهور اثر نعمت خداوند بر بندگانش وارد است.و الله تعالی دوست دارد تا نعمتهایی که به بندگانش عطا نموده را بر بندگانش ظاهر باشند و نیز جمال باطن را بوسیله شکر آن نعمت ظاهری آشکار سازند که تقوای الهی جزو این جمال باطنی است.چنانکه الله تعالی در قرآن می فرماید:

« یَا بَنِی آدَمَ قَدْ أَنزَلْنَا عَلَیْکُمْ لِبَاسًا یُوَارِی سَوْءَاتِکُمْ وَرِیشًا وَلِبَاسُ التَّقْوَىَ ذَلِکَ خَیْرٌ ذَلِکَ مِنْ آیَاتِ اللّهِ لَعَلَّهُمْ یَذَّکَّرُونَ» ( اعراف 26)

یعنی: اى فرزندان آدم! لباسى براى شما فرستادیم که اندام شما را مىپوشاند و مایه زینت شماست؛ اما لباس پرهیزگارى بهتر است! اینها (همه) از آیات خداست، تا متذکّر (نعمتهاى او) شوند!

و شکی نیست که حجاب و حفظ عورت از نامحرمان، از مصادیق بارز تقوا و پرهیزکاری است.


و نیز در مورد اهل بهشت می فرماید:

« وَلَقَّاهُمْ نَضْرَةً وَسُرُورًا * وَجَزَاهُم بِمَا صَبَرُوا جَنَّةً وَحَرِیرًا»(انسان 11-12)

یعنی: و آنها را مى پذیرد در حالى که غرق شادى و سرورند! و در برابر صبرشان، بهشت و لباسهاى حریر بهشتى را به آنها پاداش مىدهد!

در این آیه از لباسهای حریر بحث شده ، که نشانگر نعمت و نظافت لباس است نه نشان دادن عورت و این بدین معناست که الله تعالی نظافت و مرتب بودن را دوست می دارد، همان معنایی که از عبارت " خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد" حاصل می شود.

بنابر این به این خاطر که الله تعالی زیبایی را دوست می دارد، نباید عورت خود و زیبایی خود را به نامحرمان نشان دارد بلکه الله تعالی نظافت و مرتب بودن را دوست می دارد و اسراف کنندگان را دوست نمی دارد.

از طرفی الله تعالی بارها در قرآن زنان مسلمان را به حجاب امر فرموده اند:

« وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَیَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُیُوبِهِنَّ وَلَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِی إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِی أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَکَتْ أَیْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِینَ غَیْرِ أُوْلِی الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِینَ لَمْ یَظْهَرُوا عَلَى عَوْرَاتِ النِّسَاءِ وَلَا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ مَا یُخْفِینَ مِن زِینَتِهِنَّ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِیعًا أَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ»(نور 31)

یعنی: و به زنان با ایمان بگو چشمهاى خود را (از نگاه به نامحرم) فروگیرند، و دامان خویش را حفظ کنند و زینت خود را -جز آن مقدار که نمایان است- آشکار ننمایند و (اطراف) روسرىهاى خود را بر سینه خود افکنند (تا گردن و سینه با آن پوشانده شود)، و زینت خود را آشکار نسازند مگر براى شوهرانشان، یا پدرانشان، یا پدر شوهرانشان، یا پسرانشان، یا پسران همسرانشان، یا برادرانشان، یا پسران برادرانشان، یا پسران خواهرانشان، یا زنان همکیششان، یا بردگانشان [=کنیزانشان]، یا افراد سفیه که تمایلى به زن ندارند، یا کودکانى که از امور جنسى مربوط به زنان آگاه نیستند؛ و هنگام راه رفتن پاهاى خود را به زمین نزنند تا زینت پنهانیشان دانسته شود (و صداى خلخال که برپا دارند به گوش رسد). و همگى بسوى خدا بازگردید اى مؤمنان، تا رستگار شوید!

و این دستور الله تعالی بود.حال چطور ممکن است که خدایی که دستور به حجاب می دهد، به ظاهر نمودن عورت و زیبایی زنان به نامحرم دستور یا اجازه داده باشد؟!

بنابر این این یک وسوسه شیطانی است که از جانب او به مسلمانان ضعیف الایمان القا می شود و عبارت " خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد " را بهانه کرده اند.

و اگر واقعا راست می گویند، پس چرا زینت خود را هنگام خروج از منزل به نمایش می گذارند و در منزل خویش اصلا بدان اهمیت نداده تا جایی که بسیاری از شوهران با دیدن چهره نامرتب زنانشان، به فکر گناه می افتند.و آیا نباید زینت خود را به شوهران نمایش داد؟آیا عبارت " خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد" برای منزل و شوهر بکار نمی رود؟!

پس این بهانه و توجیهی برای گناه است و به حقیقت خود را فریب می دهند.زیرا منظور الله تعالی از "دوست داشتن زیبایی" مرتب بودن و پاک بودن است نه بروز دادن عورت و زینت به نامحرمان، چنانکه در الفاظ دیگری از همین حدیث بصورت " إن الله طیب لا یقبل إلا طیبا " آمده است.یعنی الله تعالی پاک است و جز پاک را نمی پذیرد.


و اینکه می گویند ما بخاطر دل خودمان می خواهیم زیبا و مرتب باشیم نه به خاطر جلب توجه دیگران؛

اولا باید گفت که مرتب بودن در اسلام در صورت توانایی واجب و امری نیکو است.ولی مرتب بودن به معنای بی حجابی نیست.ثانیا در اینگونه عبادات( همانند امر به حجاب) ظاهر مهم است نه نیت. و شخص با هر نیتی حجاب را رعایت نکند، مرتکب گناه شده است زیرا مهم آنست که ظاهر خود را بگونه ای بروز داده است که مخالف امر الله تعالی است و الله تعالی نفرموده اند که زنان با نیت پاک اجازه بی حجابی را دارند!!

بنابراین همانگونه که شیخ ابن عثیمین در این باره از وی پرسیدند، گفت" در این نوع عبادات نیت مهم نیست بلکه ظاهر مهم است"

و الله تعالی دستور داده اند که زنان مومن حجاب داشته باشند و این دستوری عام بوده و قیدی ندارد.



والله اعلم

نظر دهید