آیات و نکات استدلالی در زمینه توسل (3)

الاعتصام

الله متعال در سوره بقره آیه 186 می فرماید :

و هنگامیکه بندگانم از تو درباره من سوال کنند بگو من نزدیکم و دعای دعاکننده را به هنگامیکه مرا می خواند اجابت می کنم

پس چرا انسان به غیر الله رجوع می کند ؟

 

الله متعال در سوره ذاریات / 56 می فرماید :

من جن و انس را نیافریدم جز برای اینکه عبادتم کنند

نه که از آنان چیزی بخواهند ! متاسفانه شیعه عبادت الله را که وظیفه تمام بندگان است رها کرده است و از بدگان چیزی می خواهد !

 

برخی از شیعیان می گویند امامان ما صدای ما را می شنوند و این توانایی را الله به آنها داده است بر اساس آیه 22 سوره غافر آنجا که الله متعال می فرماید :

ان الله یسمع من یشاء

 

اما شیعه کاملا در اشتباه است زیرا در اینجا منظور این است که الله حرف حق را به هر کس بخواهد می شنواند و منظور مردگان نیست مثل آیاتی که می گویند آنها مانند مردگانی هستند که نمی شنوند یعنی حرف حق را نمی شنوند مانند آیه 179 سوره اعراف

 

الله متعال باز هم بعد از ذکر مثالی به صراحت از مردگان نفی شنوایی می کند در آنجا که می فرماید :

مومنان زنده دلانند و کافران دل مردگان و هیچگاه زندگان و مردگان برابر نیستند . خداست که حق را به هر که بخواهد می شنواند و او را هدایت می کند و تو ای پیامبر نمی توانی به کسانی که چون مردگان در قبرها مدفونند حقیقت را بشنوانی و آنان را هدایت کنی .

سوره فاطر آیه 22

 

و باز در آیه ای کاملا زیبا الله متعال توسل به مردگان را شرک می داند آنجا که می فرماید :

کسانی را که به جای الله می خوانید بندگانی مانند خود شما هستند پس آنها را بخوانید و خواسته های خود را از آنها بخواهید اگر راست می گویید که بر انجام کارهایی توانایید باید پاسخ شما را بدهند و خواسته های شما را اجابت کنند

الله در آیه بالا می فرماید : کسانی را که به جای الله می خوانید بندگانی مانند خود شما هستند . آیا بت بنده ای مانند ما است ؟؟ پاسخ کاملا منفی است و در اینجا بسیار واضح و آشکار است که منظور مردگان هستند که بندگانی مانند ما هستند .

 

در آیه 259 سوره بقره درباره غفلت و بی خبر بودن انبیا بعد از مرگ آمده است که :

یکی از پیامبران الهی بر قریه ای عبور کرد و مشاهده نمود آن قریه ویران شده است و سقف و دیوارهای آن بهم ریخته است و کسی در آن زندگی نمی کند سپس گفت : چگونه اهل اینجا را الله پس از موت شان زنده می کند ؟ الله متعال او را قبض روح نمود و میراند و سپس بعد از صد سال او را زنده کرد و خطاب به او گفت : چه مدت در این محل مانده ی ؟ گفت روزی و یا مقداری از یک روز , خطاب رسید : بلکه صد سال در اینجا درنگ کرده ای پس نظر کن به خوردنی و آشامیدنی خود که از قدرت الله تغییری نکرده است و نظر کن به الاغت که خاک شده است و اجزای آن متفرق گشته است و باید تو را برای مردم آیتی قرار دهیم و نظر کن به استخوانهای الاغ که چگونه آن را جمع و به آنها گوشت می پوشانیم و چون این مطلب برای او روشن شد گفت : دانستم که الله بر هر چیز تواناست .

 

از این آیه شریفه نه تنها اثبات معاد است بلکه نشان می دهد که پیغمبر خدا از دنیا رفته است و در مدت صد سال که از دنیا رفته بود نه از بدن خود خبر داشت و نه از الاغش و حتی مدت خود را نمی دانست دقیقا مانند اصحاب کهف .

اما نکته ای که مهم است این است که در این آیه ذکر شده است که : و لنجعلنک آیة للناس : و باید تو را برای مردم آیتی قرار دهیم .

در اینجا دو نشانه وجود دارد : 1- قادر بودن الله بر زنده کردن مردگان 2- غافل بودن انبیا بعد از مرگ از دنیای فانی

 

در قرآن آمده است که ایاک نعبد و ایاک نستعین . اما شیعه از حضرت علی می خواهد و می گوید ما از حضرت علی می خواهیم تا او از الله بخواهد ! دقیقا همان حرفی که مشرکین مکه می گفتند .

در حالیکه این حرف بر خلاف آیه بالاست زیرا شما از علی می خواهید و علی از الله می خواهد به عبارتی شما از الله نخواستید بلکه شما از علی خواستید تا او از الله بخواهد و دقیقا بر عکس آیه بالا عمل کردید . آیه می گوید تنها از من بخواهید شما رفتید از علی خواستید .

 

الله در سوره ی حدید آیه 4 می فرماید :

و او با شماست هر جا که باشید و الله به آنچه که انجام می دهید بیناست

آیا غیر از الله می تواند در هر جا که شما باشید همراه تان باشد . خیر چنین چیزی غیر ممکن است و این صفت تنها مخصوص الله متعال است چنانکه حضرت علی در کتاب نهج البلاغه از کتب خود شیعیان  در خطبه 46 می گوید :

در آن خطبه آمده است که علی علیه السلام به هنگام رفتن جنگ به سوی اهل شام به الله سبحانه و تعالی عرض می نماید که :

پروردگارا ! تو مصاحب و همراه در سفر و جانشین در خانه می باشی و این صفت در غیر از تو جمع نمی شود زیرا کسی که جانشین باشد مصاحب در همان لحظه نمی تواند باشد و کسی که مصاحب باشد جانشین در همان لحظه نمی باشد .

و در هنگامیکه حضرت علی علیه السلام این دعا را نمود یعنی در هنگام رفتن به سوی اهل شام , رسول الله  صلی الله علیه و آله وسم سالها پیش رحلت نموده بوده است و روج او در همه جا نبوده است و علی فقط الله را حاضر و ناظر در همه جا می داند .

پس کسانیکه به گمان خود محمد صلی الله و علی و عباس رضی الله عنهم را صدا می زنند برای الله در صفت وجود داشتنش در همه جا شریک قایل شده است و نه تنها رسول گرامی اسلام و علی بن ابی طالب و دیگران در همه جا حاضر نیستند بلکه از دنیای ما غافل می باشند و الله متعال در سوره احقاف آیات 5 و 6 می فرماید :

چه کسی گمراه تر است از کسی که افرادی را به فریاد می خوانند که اگر تا روز قیامت هم آنها را صدا بزنند پاسخش را نمی گویند و غافل از فریاد فریاد زنندگان هستند و چون مردم محشور گردند دشمن آنان می باشند و عبادتشان را انکار می ورزند .

 

والله تعالی اعلم

نظر دهید