آیات و نکات استدلالی در زمینه توسل (1)

الاعتصام

سوره ی یونس آیه 18 در آنجا که الله متعال می فرماید :

وَ یَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللّهِ ما لایَضُرُّهُمْ وَ لایَنْفَعُهُمْ وَ یَقُولُونَ هؤُلاءِ شُفَعاؤُنا عِنْدَ اللّهِ قُلْ أَ تُنَبِّئُونَ اللّهَ بِما لایَعْلَمُ فِی السَّماواتِ وَ لا فِی الأَرْضِ سُبْحانَهُ وَ تَعالى عَمّا یُشْرِکُونَ 

و آنها به جای خدا چیزهایی را می پرستند که نه ضرری به آنها می رسانند و نه سودی به آنها می بخشند ، و می گویند: اینان شفیعان ما در نزد خدایند. بگو: آیا خدا را از چیزی خبر می دهید که نه در آسمان ها از آن خبر دارد و نه در زمین؟! منزه و برتر است از آنچه شریکش می شمارند.

 

سوره ی زمر آیه 3 آنجا که الله متعال می فرماید :


أَلاَ لِلَّهِ الدِّينُ الْخَالِصُ وَالَّذِينَ اتَّخَذُوا مِن دُونِهِ أَوْلِيَاءَ مَا نَعْبُدُهُمْ إِلَّا لِيُقَرِّبُونَا إِلَي اللَّهِ زُلْفَي‏ إِنَّ اللَّهَ يَحْکُمُ بَيْنَهُمْ فِي مَا هُمْ فِيهِ يَخْتَلِفُونَ إِنَّ اللَّهَ لاَ يَهْدِي مَنْ هُوَ کَاذِبٌ کَفَّارٌ (3)

آگاه باشید که (عبادت) و دین خالص از آن خداست ، و کسانی که به جای خدا سرپرستان و اربابی اتخاذ کرده اند ( می گویند ) ما آنها را نمی پرستیم جز برای آنکه هر چه بیشتر ما را به خدا نزدیک کنند ، همانا خداوند میان آنها ( و مؤمنان ) در آنچه اختلاف می نمایند ( در روز قیامت ) داوری خواهد کرد ، البته خداوند کسانی را که دروغگو و کافر و ناسپاسند هدایت نمی کند.

 

همه ما می دانیم که توسل به مردگان است که نامشروع است نه زندگان . الله متعال در قرآن توسل به زندگان را جایز می داند آنجا که می فرماید :

وَلَوْ أَنَّهُمْ إِذ ظَّلَمُوا أَنفُسَهُمْ جَاءُوکَ فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَاسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّابًا رَّحِیمًا

 

و اگر آنها هنگامی که به خویشتن ستم کردند نزد تو می آمدند ، آن گاه از خداوند آمرزش می خواستند و رسول خدا نیز برای آنها طلب آمرزش می کرد بی تردید خدا را بسیار توبه پذیر و مهربان می یافتند.

اگر به این آیه نیز دقت نمایید در اینجا آنها از الله متعال آمرزش خواستند و پیامبر نیز از الله سبحانه و تعالی برای شان طلب آمرزش کرد پس این چه ربطی دارد به توسل به اموات و کمک از غیر الله ؟؟؟ در حالیکه آیه به صراحت می گوید از الله طلب آمرزش کردند .

 

سوره نمل آیه 62 :

امن یجیب المضطر اذا دعاه و یکشف السوء

 

جز خدا کیست که دعاى درمانده را اجابت کند و بلاء را رفع نماید

در آیه لفظ " کیست " آمده است و ما می دانیم که برای بت از کلمه " کسی یا کسیت " استفاده نمی شود و این کلمه مختص انسان هاست پس در اینجا به طور قطع منظور طلب از مردگان است که الله آن را رد کرده است و طلب از زندگان را در آیه قبل دیدیم که مشکلی نداشت لذا در اینجا فقط منظور مردگان است . آیات قرآن یکدیگر را تفسیر میکنند سبحان الله

البته در مورد زندگان نیز منظور زندگانی است که حی و حاضر باشند و آنچیزی که ما از آنها می خواهیم در توان شان باشد مثلا اگر شخص زنده در اروپا است و شما در آسیا هستید طلب کمک از شخص آسیایی صد در صد ناجایز و بلکه نادرست است و این نوعی شرک است .

 

پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم می فرماید :

" من تشبه بقوم فهو منهم "

" هر کس خود را شبیه قومی کند از آنان است "

مسیحیان و یهودیان به ترتیب از حضرت عیسی و مریم و عزیز کمک می خواهند و به آنها توسل می کنند در حالیکه آنها در قید حیات نیستند و روافض شیعه نیز از علی و حسین علیهم السلام و ... طلب کمک می کند دقیقا عین عبادتی که یهود و نصاری در خیال شان می کنند و خواندیم که رسول الله فرمودند : هر کس خود را شبیه قومی کند از آنان است و اینها دقیقا همان کار یهود و نصاری را می کنند . الله هدایت بدهد این قوم ضال را .

 

در آیه زیر به صراحت الله متعال توسل به مردگان را شرک می داند و آن را مذموم نشان می دهد الله متعال می فرماید :

امن یجیب المضطر اذا دعاه و یکشف السوء

 

و چه کسی گمراه تر است از آن که به جای خدا کسانی را می خوانند که تا روز قیامت هم او را اجابت نخواهند کرد و آنها از خواندن اینان ( به کلی ) غافل و بی خبرند .

سوره احقاف آیه پنجم

در اینجا نیز همانطور که مشاهده می فرمایید لفظ " کسی " وارد شده است

 

در این آیات دقت نمایید که الله متعال به رسولش صلی الله علیه وسلم چه می فرماید :

 قُلْ إِنِّي لَا أَمْلِكُ لَكُمْ ضَرّاً وَلَا رَشَداً قُلْ إِنَّمَا أَدْعُو رَبِّي وَلَا أُشْرِكُ بِهِ أَحَداً قُلْ إِنِّي لَن يُجِيرَنِي مِنَ اللَّهِ أَحَدٌ وَلَنْ أَجِدَ مِن دُونِهِ مُلْتَحَداً

 

بگو: من تنها پروردگارم را به فریاد مي‏خوانم، و هيچكس را شريك او قرار نمي‏دهم . بگو ( ای محمد ) : من نمی توانم هیچ زیان و سودی به شما برسانم و من مالک هیچگونه زیان و سودی نیستم و به هیچ وجه نمی توانم گمراه تان سازم یا هدایت تان دهم بگو هیچکس من را در برابر الله پناه نمی دهد و من پناهگاهی جز او ندارم .

وقتی پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم در زمان حیات شان نمی توانستند به کسی سودی برسانند پس در بعد از مرگ می توانند چنین کارهایی را بکنند و به کسی سود و یا نفعی برسانند ؟؟ می گویند الله این اجازه را بعد از مرگ به ایشان داده است . در حالیکه این سخن شان نهایت کم فهمی و کم خردی شان را اثبات می کند زیرا در اینصورت پیامبر شما در زمان حیات ناقص بوده است و از لحاظ شریعت تکمیل نبوده است العیاذبالله بلکه بعد از مرگ کامل شده است . پناه می بریم به الله متعال از عقل روافض که برای اثبات خود هر سخن ناسنجیده ای را به زبان می آورند .

ای شیعیان مالک سود و زیان الله است نه بشر پس چرا بیدار نمی شوید ؟

 

والله تعالی اعلم

نظر دهید