بدعت

2016/May/Sat


1472
آیا نیمه ی شعبان یا شب آن فضیلت خاصی دارد ؟

الاعتصام

در ارتباط با نیمه شعبان دوستان دقت بفرمایید :
1- دراین شب نماز خاصی با تعدادرکعات معیني که با جماعت برگزار شود اصلی شرعی ندارد.
2- برگزاری مراسم وجشن خاصی در این‌ شب صحت ندارد.
3- اختصاص دادن آن به روزه گرفتن سند شرعی ندارد مگر اینکه با روزهای دوشنبه و پنجشنبه و یا ایام البیض مسادف شود که در اینصورت برای کسی که معمولا این روزها را روزه می گرفته است مشکلی نیست .
4- نیمه شعبان نسبت به دیگر روزهای سال فضیلت یا خصوصیت ویژه ای ندارد .
5- در ارتباط با قول پیامبر صلی الله علیه وسلم که می فرمایند: «إن الله لیطلع فی لیلة النصف من شعبان، فیغفر لجمیع خلقه، إلا لمشرک أو مشاحن»
 
در این حدیث دلیلی بر فضل شب نیمة شعبان بر شبهای دیگر وجود ندارد، چون در صحیحین به صورت صحیح از پیامبر صلی الله علیه وسلم ثابت و وارد شده است که فرموده است: «ینزل ربنا تبارک وتعالی کل لیلة إلی سماء الدنیا حین یبقی ثلث اللیل الآخر یقول: لکن یدعونی فأستجیب له، من یسألنی فأعطیه، من یستغفرنی فأغفر له».
رواه البخاری فی صحیحه المطبوع مع فتح الباری، (3/29)، حدیث شماره (1145) و مسلم، کتاب صلاة المسافرین، حدیث (758).
 
خداوند تبارک و تعالی هر شب هنگامی که یک سوم آخر آن باقی ماند به آسمان دنیا میآید و میگوید: چه کسی دعا میکند تا دعایش را مستجاب کنم؟ چه کسی چیزی میخواهد تا به او بدهم، چه کسی طلب استغفار و بخشش گناهان را میکند تا گناهانش را ببخشم.
 
لذا آماده بودن خداوند برای بخشش گناهان مردم متوقف بر شبی معین از سال یا شبهایی محدود نیست.
6- برخی می گویند : تمام کسانی که مرگ آنها در طول سال مقدر شده باشد، اسامی آنها در ماه شعبان به ملک الموت وحی می شود، و یا : مرگ انسانها (برای سال پیش رو) در ماه شعبان مقدر و مکتوب می شود، بعبارتی مرگ در این ماه بر انسانها مقدر می شود که مثلا امسال چه کسی می میرد و چه کسی خواهد ماند . اما باید توجه داشت که تمامی این سخنان ضعیف و غیر قابل اعتبار می باشند .
 
والله تعالی اعلم

نظر دهید