عقیده

2016/May/Tue


1205
سلسله دروس عقیده (27)

الاعتصام

" ناقض پنجم "

بغض و نفرت داشتن نسبت به آنچه که رسول اکرم علیه الصلاة و السلام آن را آورده است هرچند که آن را انجام دهد چنین شخصی کافر است .

زیرا الله متعال در قران می فرماید :

وَ الَّذِينَ كَفَرُوا فَتَعْساً لهَّمْ وَ أَضلَّ أَعْمَلَهُمْ‏(8) ذَلِك بِأَنَّهُمْ كَرِهُوا مَا أَنزَلَ اللَّهُ فَأَحْبَط أَعْمَلَهُمْ‏(9)

سوره محمد

و كسانى كه كافر شدند مرگ بر آنها و اعمالشان نابود باد (8) اين به خاطر آن است كه از آنچه خداوند نازل كرده كراهت داشتند لذا خداوند اعمالشان را حبط و نابود کرد (9)

 

به طور مثال از چنین چیزهایی بغض دارند و آنها را ناخوشایند و زشت می دانند :

1-تعدد زوجات

2-نصف بودن دیه زن نسبت به مرد

3-شهادت دادن دو زن برابر با یک مرد

4-بغض داشتن نسبت به چیزی که پیامبر علیه الصلاة و السلام از آن نهی کرده است

و...

اما یک نکته ی بسیار بسیار مهم در اینجا وجود دارد و آن اینکه :

میان بد دانستن اصل و اساسِ شریعتی که پیامبر علیه الصلاة و السلام آورده است، با این‌که انجام یک عمل دینی برای انسان، دشوار باشد، تفاوت زیادی وجود دارد . مثلا هیچ زنی دوست ندارد که همسرش برای او هوو بیاورد اما به این حکم خداوند راضی است و آن را قبول دارد لذا چنین زنی کافر نیست و اگر کسی چنین زنی را کافر بداند مسلمان نیست بلکه او خود از اسلام خارج شده است و در مسیر خوارج یا تکفیری ها قرار گرفته است .

و یا وضو گرفتن در هوای سرد برای انسان دشوار است و این کاملا طبیعی است و از اختیار انسان خارج است . زن با ایمانی که دوست ندارد هوو داشته باشد، از اصل شریعت و جواز چند همسری برای مرد، بدش نمی‌آید و این حکم عمومی را در اسلام قبول دارد؛ فقط راضی نیست که شوهرش دوباره ازدواج کند و برایش هوو بیاورد. و این نارضایتی او از شریعت نیست بلکه نارضایتی از مساله ای بین خود و شوهرش است نه بین او و شریعت لذا چنین زنی به هیچ وجه کافر نیست .

هم‌چنین پیکار و جهاد با کفار، عمل سخت و دشواری است؛ زیرا جان و مالِ انسان در خطر می‌افتد. همچنان که خداوند در سوره بقره آیه 216 می فرماید :

جنگ و جهاد در راه الله بر شما فرض شده؛ هرچند برایتان ناگوار است.

این ناگواری از جهاد رفتن نیست و شخص از این ناگوار و ناراحت نیست که چرا خداوند جهاد را فرض کرده است و یا چرا خداوند امر به جهاد کرده است ( نسبت به حکم کراهت ندارد العیاذبالله ) بلکه مسایل دنیایی آن مانند زخم و ... برای او سخت است و این امری طبیعی است لذا میان بد دانستن اصل و اساسِ شریعتی که پیامبر علیه الصلاة و السلام آورده است، با این‌که انجام یک عمل دینی برای انسان، دشوار باشد، تفاوت زیادی وجود دارد .

و گفته ی الله در بالا بدین معناست که جنگ و جهاد در راه الله، برای شما سخت و دشوار می‌باشد. زیرا مجاهد، گذشته از سختی‌هایی که در سفر جهاد و هنگام رویارویی با دشمنان، متحمل می‌شود، هر لحظه ممکن است زخمی یا کشته شود. و این، آسان نیست و برای شما ناگوار است نه جهاد کردن .

و یا کسی که ریشش را می زند و یا شراب می نوشد کافر نیست زیرا اینها از گناهان کبیره هستند و گناهان کبیره سبب خروج انسان از دایره اسلام نمی شوند و هر کس صاحب گناه کبیره ای را کافر بداند او مسلمان نیست و در مسیر خوارج در حال حرکت است . بلکه کسی کافر است که می گوید شراب حلال است و یا می گوید من این حکم را قبول ندارم که شراب حرام است اما کسی که شراب می خورد و قبول دارد که شراب خوردن حرام و گناه است چنین کسی کافر نیست بلکه مسلمان است اما گنهکار است و گناهی را مرتکب می شود لذا به هیچ وجه حکم به تکفیر او نمی شود .

در قضیه حجاب نیز چنین است اگر کسی بر این عقیده باشد که حجاب فرض نیست و به حجاب اعتقاد نداشته باشد حتی اگر باحجاب هم باشد کافر است زیرا حکم الله سبحانه و تعالی را انکار می کند اما کسی که بی حجاب است اما به فرض بودن حکم حجاب اعتقاد دارد چنین شخصی مسلمان است و به دلیل بی حجابی مرتکب گناه کبیره می شود.

 

والله تعالی اعلم

نظر دهید