عقیده

2016/May/Mon


1060
سلسله دروس عقیده (19)

الاعتصام

" نواقض اسلام "

ناقض در لغت به معنای از بین برنده , تباه کننده , فاسد کننده و ... است .

اما در اصطلاح شرع نواقض اسلام فاسد کننده هایی هستند که هر وقت در اسلام فرد وارد شود آن را نابود می کنند و تمام اعمال صالح آن شخص را حبط و بی ارزش می کنند ( باطل میکنند ) و از جزء کسانی قرار می گیرد که برای ابد در جهنم قرار دارند . به همین دلیل بر هر مرد و زن مسلمان واجب است که این نواقض را بداند تا اسلام و ایمانش در خطر تباهی نیفتند .

و این نواقض مانند حدث اکبر و یا اصغر هستند که وقتی وارد وضوی شخص می شوند آن وضو را باطل می کنند و این نواقض نیز وقتی در کسی موجود باشد اسلام شخص را باطل می کند . این نواقض ده مورد هستند که اولین آن عبارت است از :

 

1-شرک در عبادت الله

شرک بزرگترین عصیان است که در آن نافرمانی الله شده است و سبب از بین رفتن ربوبیت و نقص الوهیت می شود و آن مساوی قرار دادن غیر الله با الله در صفات و خصوصیاتش است و بزرگترین ظلم در حق الله شرک است .

" وَ إِذْ قالَ لُقْمانُ لاِبْنِهِ وَ هُوَ يَعِظُهُ يا بُنَيَّ لا تُشْرِکْ بِاللَّهِ إِنَّ الشِّرْکَ لَظُلْمٌ عَظيمٌ " سوره لقمان آیه ی 13

" هنگامی که لقمان به فرزندش- در حالی که او را موعظه می کرد- گفت: «پسرم! چیزی را شریک خدا قرار مده که شرک ، ظلم بزرگی است."

و اما از جمله شرک ها , ذبح برای غیر الله تعالی است چون ذبح کردن و نحر کردن تنها برای الله و قربت الله می باشد . الله متعال می فرماید:

" فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَ انْحَرْ " سوره کوثر آیه 2

" پس برای پروردگارت نماز بخوان و قربانی کن "

پس کسی که برای غیر الله تعالی ( اولیاء , قبر , جن , تازه عروس , ماشین نو و ... ) قربانی کند از اسلام خارج شده چون عبادتی از بزرگترین عبادات را برای غیر الله انجام داده اند . و همچنین مخالف با آیت قرآن عمل کرده است زیرا قرآن می گوید برای پروردگارت ذبح و نحر کن اما این شخص برای مردگان و غیر خداوند ذبح و نحر می کند .

شرک به سه دسته تقسیم می شود :

الف) شرک اکبر

ب) شرک اصغر

ج) شرک خفی

( اما علامه ابن قیم جوزی رحمة الله علیه شاگرد شیخ الاسلام ابن تیمیه می فرماید شرک دو نوع است و تنها اکبر و اصغر می باشد )

 

" شرک اکبر "

شرک اکبر را خداوند هرگز نمی بخشد مگر اینکه شخص توبه نصوح انجام دهد و اگر فرد , الله را با این شرک ملاقات کند در جهنم برای همیشه و جاویدان خواهد ماند .

الله متعال می فرماید:

إِنَّ اللَّهَ لا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَکَ بِهِ وَ يَغْفِرُ ما دُونَ ذلِکَ لِمَنْ يَشاءُ وَ مَنْ يُشْرِکْ بِاللَّهِ فَقَدِ افْتَرى‏ إِثْماً عَظيماً

خداوند ( هرگز ) شرک را نمی بخشد! و پایین تر از آن را برای هر کس ( بخواهد و شایسته بداند ) می بخشد. و آن کسی که برای خدا ، شریکی قرار دهد ، گناه بزرگی مرتکب شده است.

( سوره نساء/48 )

" تَاللَّهِ إِنْ کُنَّا لَفي‏ ضَلالٍ مُبينٍ(97) " إِذْ نُسَوِّيکُمْ بِرَبِّ الْعالَمينَ (98) "

" «به خدا سوگند که ما در گمراهی آشکاری بودیم (97) چون شما را با پروردگار عالمیان برابر می شمردیم (98) » "

همانطور که می دانید این مساوی و برابر قرار دادن در خالق بودن و یا رزاق بودن الله نبوده است ( زیرا خود مشرکان طبق آیت قرآن قبول داشتند که الله روزی رسان و خالق است ) بلکه در محبت, آنها را با خدا مساوی و شریک کرده بودند .

شرک اکبر انواع زیادی دارد که مدار آنها بر چند نوع استوار است که عبارتند از:

(الف) شرک در دعا

(ب) شرک در نیت و اراده و قصد

(ج) شرک در طاعات

(د) شرک در محبت

(و) شرک در ذبح برای غیر خدا

(ه) شرک در نذر کردن برای غیر الله

(ن) استعاذه و استغاثه یعنی شرک در پناه بردن و کمک خواستن یا به فریاد خواندن

 

والله تعالی اعلم

نظر دهید